O elevă de la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Sfântu Gheorghe, Patricia Silvia Mihalca, absolventă a secţiei de Filologie, a reuşit performanţa de a lua zece pe linie la examenul de Bacalaureat din acest an.

Directoarea adjunctă a Colegiului, prof. Maria Băilă a declarat ieri, pentru AGERPRES, că Patricia a fost o elevă foarte conştiincioasă, a citit foarte mult, a fost olimpică la Limba română şi merită pe deplin felicitări.

Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Sfântu Gheorghe, cel mai mare liceu cu predare în limba română din judeţul Covasna, a obţinut pentru al doilea an consecutiv cele mai bune rezultate din judeţ la Bacalaureat, situându-se la locul I cu o rată de promovabilitate de 90%. Maria Băilă consideră că rezultatele se datorează deopotrivă seriozităţii elevilor şi cadrelor didactice.

„Munca, seriozitatea şi dăruirea sunt definiţia succesului nostru, seriozitatea copiilor şi a cadrelor didactice care şi-au făcut cu conştiinciozitate datoria (…) La fiecare disciplină, cadrele didactice au ţinut ore suplimentare gratuite pentru elevi şi ne bucurăm foarte mult pentru aceste rezultate”, a declarat prof. Maria Băilă.

O performanţă deosebită a realizat şi eleva Roşu Krista de la Colegiul „Szekely Miko” din Sfântu Gheorghe, care a obţinut media generală 9,88, respectiv 9,55 la Limba şi literatura română şi 10 la celelalte probe ale Bacalaureatului.

Oana Mălina Negrea/AGERPRES

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail