În şedinţa Consiliului Local de ieri, primarul oraşului Sfântu Gheorghe a anunţat că în cursul dimineţii s-au semnat actele de vânzare-cumpărare a hotelului Bodoc, fiind virată şi o parte din cei 745.000 de euro, preţul stabilit de achiziţie.

În urma unor expertize, specialiştii au sugerat municipalităţii să demoleze ultimele două etaje ale hotelului,  atât pentru facilitarea acţionării ISU în caz de nevoie, cât şi pentru economisirea unei sume destul de importante,  în momentul recondiţionării clădirii.  Edilul a  menţionat că în clădirea fostului hotel Bodoc vor fi amenajate spaţii pentru birouri, la primele nivele, o sală modernă de conferinţe  şi un centru wellness de patru stele.

Într-o altă şedinţă, primarul a spus că planurile pe care municipalitatea  le are nu se opresc strict la clădirea hotelului, ci se doreşte şi construirea unei  parcări  etajate, între hotel şi cinematograful Arta. Pentru punerea  în  practică a viitoarelor planuri de reabilitare și modeznizare a clădirii ce șade în paragină în urma privatizării,  în plin centrul orașului,  municipalitatea va încerca să atragă fonduri europene sau să găsească parteneri privaţi.

Maricela Dan

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail