În cadrul Festivalului Comediei Româneşti, Trupa Teatrului Tamási Áron din Sfântu Gheorghe va prezenta publicului din Bucureşti spectacolul „O scrisoare pierdută”, în regia lui Zakariás Zalán.

Reprezentaţia în limba maghiară ce va avea loc vineri, 30 mai, de la ora 21.00, în Sala „Radu Beligan” a Teatrului de Comedie, va fi supratitrată în limba română.

Ce spectacol ar fi mai actual în anul electoral 2014, decât „O scrisoare pierdută” de I. L. Caragiale, piesă de mare succes încă de la prima sa reprezentaţie, din anul 1884, o comedie totală şi mereu experimentală, care a ispitit regizorii din diverse generaţii şi naţii, şi a cucerit spectatorii multor teatre din întreaga lume. O mare comedie care va fi prezentată pentru toţi spectatorii ce doresc să-şi petreacă o seara plăcută alături de trupa Teatrului Tamási Áron. Publicul din capitală a avut de mai multe ori ocazia de a se întâlni şi cu alte montări semnate de regizorul Zakariás Zalán, ultimul său spectacol de la Bucureşti fiind „Testosteron” de Andrzej Saramonowicz, un mare favorit al spectatorilor de toate vârstele.

Despre locul acţiunii din „O scrisoare pierdută”, Caragiale precizează, pe pagina cu distribuţia, doar atât : „În capitala unui judeţ de munte, în zilele noastre”. Scrisoarea pierdută din Sfântu Gheorge, mica capitală a judeţului nostru de munte şi depresiuni, pătrunde atât de profund în caraghioasa agitaţie a zilelor noastre şi în exasperantul stil românesc de a face politică, încât Caragiale pare a-şi fi scris comedia cu ochii pe farsa electorală în care înotăm astăzi cu toţii.

Foto: Barabas Zsolt.

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail