O nouă construcţie impunătoare de piatră care marchează graniţa dintre judeţe Covasna și Brașov a fost aplasată în localitatea Chichiș, vechiul obeliscul de pe vremea regimului comunist, înalt de opt metri, fiind înlocuit cu o construcţie în formă de trunchi de piramidă care poartă amprentele caracteristice ale elementelor structurale şi formale folosite de arhitectul Kós Károly.

Învestiția în valoare de 75.503 lei a fost efectuată de firma Conico Sfântu Gheorghe, în decurs de două luni, după planurile tânărului arhitect Wegroszta László. Construcţia ce are înălțimea de 5,33 m şi o suprafaţă de 3,30 × 2,90 metri este realizată din lemn şi piatră și este prevăzută cu un sistem de iluminare pe timp de noapte, reflectoarele urmând să fie montate în cursul acestei luni. Potrivit inginerul constructor Király Sándor , valoarea investiției include și costurile pentru alimentarea cu energie electrică, conectarea la reţeaua electrică, precum şi cablarea.

Pe ambele părţi ale construcţiei este amplasată stema judeţului, iar dedesubt, în partea dinspre Braşov, se află inscripţia trilingvă, în română, maghiară şi germană care îl înştiinţează pe călător că a sosit în judeţul Covasna, în timp ce persoanele care părăsesc teritoriul judeţului pot citi urarea de Drum bun!, tot în aceste trei limbi.

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail