În cursul săptămânii trecute,  la Secția de Urgențe  a Spitalului Județean Dr. Fogolyán Kristóf”  Sfântu Gheorghe s-au prezentat un număr de 577 pacienți,  în intervalul 12-18 mai  a.c., în 141 de cazuri specialiştii instituţiei dispunând  internarea acestora.

            În perioada de raportare s-a înregistrat o creștere relativă a numărului înțepăturilor de căpușă. Față de intervalul 5-12 mai,  când au fost înregistrate șapte de astfel de cazuri, în ultimele 168 ore, un total de 12 persoane s-au prezentat cu astfel de simptome. Angajații de la urgențe au acordat îngrijiri și unei persoane mușcată de o viperă. Victima a fost internată la Secția de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalulului.

În perioada vizată au decurs (sub asistență) 16 naşteri (6 fete, respectiv 10 băieți) la secţia de specialitate a spitalului.

            Totodată la secția UPU­SMURD a  spitalului au primit îngrijiri victimele a două accidente rutiere, în cazul uneia fiind necesară și internarea la secția de ortopedie a spitalului.

            La Secția UPU-SMURD a spitalului  numărul cazurilor de leziuni corporale ușoare (contuzii) înregistrate, a rămas relativ ridicat, însumând 55.

           

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail