Instituţia Prefectului  Judeţul Covasna informează că toate activităţile  privind organizarea alegerilor pentru membrii din România în Parlamentul European din 25 mai 2014, se desfăşoară în graficul legal stabilit .

 Într-un comunicat de presă transmis către redacția noastră de Anna-Zsofia Constantin, director Cancelaria Prefectului, se menționează că  în judeţul Covasna au fost stabilite 214 secţii de votare. În vederea desfăşurării în bune condiţii a alegerilor de duminică, a avut loc instruirea primarilor şi a secretarilor unităţilor administrativ teritoriale cu privire la sarcinile ce le revin.

Conform informaţiilor furnizate de către Autoritatea Electorală Permanentă, numărul alegătorilor covăsneni înscrişi pe listele electorale este de 184.742 , judeţului Covasna fiindu-i  repartizate un număr de 203.215 buletine de vot. Totodată, au fost alocate un număr de 183.063 de timbre autocolante şi un număr de 1070 de ştampile cu menţiunea „votat”.

Preşedinţii si locţiitorii birourilor electorale ale secţiilor de votare au fost desemnaţi de către Preşedintele Tribunalului Covasna, urmând ca mâine, 21 mai să aibă loc instruirea acestora. Procesul de instruire organizat de către Instituţia Prefectului Judeţul Covasna, în colaborare cu Biroul Electoral Judeţean va avea loc la Teatrul „Tamási Áron” din Sfântu Gheorghe, începând cu orele 10:30.

Principalele informaţii referitoare la activităţile desfăşurate până la această dată pentru alegerea membrilor din România în Parlamentul European vor fi postate pe site-ul instituţiei, www.prefecturacv.ro la secţiunea Alegeri pentru Parlamentul European 2014.

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail