Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuşi” din Sfântu Gheorghe așteaptă mâine oaspeți, cu porțile deschise, la manifestările organizate cu ocazia sărbătoririi patronului spiritual.

Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuși” sărbătorește mâine, de Sfinții Împărați Constantin și Elena, împlinirea a 12 ani de la atribuirea numelui marelui sculptor. Cu această ocazie, instituția va organiza „Ziua Porților Deschise” și o suită de activități.

Programul va începe la ora 10.00, cu Cvintetul de suflători ai Liceului de Arte „Plugor Sandor”; Corul „Crescendo” al Colegiului Naţional „Mihai Viteazul” și recitalul de vioară susținut de Voiculescu Alexandra, elevă la Liceul de Arte „Plugor Sandor”, Sfântu Gheorghe.

Între orele 1045 – 1130  va avea loc programul intitulat „Împreună – un model de prietenie şi diversitate”, realizat în parteneriat cu elevii de la Şcoala Specială, Sfântu Gheorghe și cu elevele de la Asociaţia de Binefacere „Sfânta Iustina” din cadrul Mănăstirii Mărcuş, după care va avea loc concursul anual „Constantin Brâncuşi”, cu tema: „Ansamblul de la Târgu Jiu, trecut și prezent”; și lansarea numărului omagial al revistei şcolii „Aventura cunoaşterii”.

Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc începând cu ora 13.00, prin slujba de pomenire a lui Constantin Brâncuşi. Cei prezenți vor putea vizita apoi expozițiile organizate în școală. Printre acestea se numără: expoziția de icoane şi ouă încondeiate, expoziţia de sortimente de cafea şi ciocolată, expoziţia de fotografie şi de citate aparţinând lui Constantin Brâncuşi, expoziţia cu diplomele şi parteneriatele şcolii, expoziția de desene după opere literare; expoziţia firmelor de exerciţiu, organizată în colaborare cu Liceul Tehnologic „Berde Aron” și firma parteneră – „HamorSoft”; expoziţia de artă culinară, de cofetărie- patiserie şi cocktail-uri.

Între orele 14.30 -16.00  vor avea loc mai multe programe cultural-artistice. Dintre acestea amintim: demonstraţia de coafură şi machiaj realizată în colaborare cu specialişti în domeniu şi cu foşti absolvenţi ai şcolii și în parteneriat cu Şcoala Gimnazială „Nicolae Colan”; parada costumelor populare; montajul literar „Omagiu lui Brâncuşi”; programul prezentat de către grupul cultural artistic al şcolii,  solişti fiind Mogoş Diana şi tânărul Baciu Alexandru, din Covasna. Va urma apoi dansul popular românesc prezentat de Ansamblul de tradiţii populare şi datini din Vâlcele.

Începând cu ora 16.00, se vor desfășura activități demonstrative (Debate- Moţiunea propusă fiind „Acest parlament ar introduce învăţământul electronic” și jocul „Science Scrabble”), iar de la ora 16.30 vor putea fi urmărite activitățile sportive (Cupa „Constantin Brâncuşi”la fotbal; tenis de masă; şah; precum și demonstraţia de judo şi arte marţiale).

Ana Alina Costache

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail