Clubul Copiilor Covasna a organizat  o nouă ediție a Festivalului  Folcloric Izvoarele Covăsnene, spectacol inclus în CAEN al Ministerului Educației Naționale, ce a avut loc la sfârșit de săptămână.

Cei aproape  500 de participanți au coborât în  Valea Zânelor unde  au prezentat 29 de dansuri populare de pe meleagurile României, de la Ianca, prin Brăila, Ploiești, Craiova  și din zona Ciucului, și nu numai, precum și porturi populare autentice de toate frumusețea.

Putem să spunem că tradiția, porturile și obiceiurile vor rămâne multe vreme în inima acestor dansatori,  în ciuda faptului că Europa vrea ca acești copii să se modernizeze, să lase trecutul  și să traiască o viață  în care  toată lumea se grăbește, uitând  trecutul, obiceiurile, folclorul. Dar am văzut pe scenă Izvorași” de 4-5 anișori dornici să ducă mai departe dansurile pe care le-au învâțat de la străbuni.

A fost un spectacol folcloric cu foarte multe coregrafii autentice, copii mândri că pot să arate lumii folclorul zonei de unde au venit. Am fost martorii unui spectacol de calitate la care și-au adus aportul  profesorii  de dans și copiii care au petrecut ore bune până au învățat frumosele dansuri pe care le-au prezentat în fața publicului care i-a răsplătit cu aplauze. Participanții s-au bucurat,  au învățat unii de la alții  și  au dansat pe muzica altor formații, iar la final s-au prins într-o  horă mare.

Mulțumim organizatorilor, profesorilor coreografi, părinților pentru încrederea acordată, Primăriei Orașului Covasna, Centrului Cultural Orășenesc Covasna, MEN, I.Ș.J.Covasna, Palatului Copiilor Sf. Gheorghe, colegilor, spectatorilor pentru aplauze și nu în ultimul rând copiilor pentru spectacolul prezentat.

Kerekes Jeno-Palatul Copiilor Sf. Gheorghe

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail