Asociaţia pentru Dezvoltarea Turismului în judeţul Covasna a participat la Festivalul Regiunilor Europene. Festivalul organizat cu ocazia sărbătoririi „Zilei Europei”, sub semnul tradiţiei şi multiculturalităţii,  a avut loc în Piaţa Sfatului din Braşov. În cadrul evenimentului, cei interesaţi au putut afla amănunte despre caracteristicile şi valorile turistice ale judeţului Covasna, ale ţinutului Sării şi ale zonei Odorheiu Secuiesc.

Asociaţia pentru Dezvoltarea Turismului în judeţul Covasna s-a prezentat la Braşov cu acelaşi stand care a fost amenajat pentru Wellness Expo, în cadrul Festivalului Zilelor Sfântu Gheorghe. Cei interesaţi au avut ocazia să facă o incursiune în lumea băilor tradiţionale secuieşti, prin baia de picioare imitată. Vizitatorilor li s-au oferit spre gustare diferite ape minerale medicinale şi celor interesaţi le-au fost distribuite diferite publicaţii turistice.

„Ideea de bază a evenimentului a fost prezentarea moștenirii multiculturale a regiunii prin arta populară şi prin producătorii de obiecte artizanale. Pe un stand unic al Ţinutului Secuiesc, amenajat pe 30 metri pătraţi, păstrători ai vechilor meşteşuguri populare au prezentat secretele meseriilor ca împletirea din pănuşi, pictatul mobilierului şi olăritul”  a spus Albert Zoltán, reprezentantul asociaţiei.

Expoziţia vizitată de diferite grupuri de turişti şi localnici a fost un bun prilej de a mobiliza şi de a atrage mai mulţi turişti în zonă. „Din acest motiv am considerat că este importantă participarea noastră la acest eveniment. Experienţa arată că, în primul rând calităţile naturale ale zonei sunt atrăgătoare pentru turiştii  cărora le place să viziteze cu precădere mediul natural şi construit. Cei din Braşov preferă să viziteze Mestecănişul de la Reci, lacurile de la Reci şi Pădureni, dar  „wellness-ul secuiesc”, fiind considerat o noutate, este un răsfăţ seducător pentru ei” a conchis Albert Zoltán.

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail