Locuitorii și turiștii prezenți în stațiunea Covasna au avut bucuria de-ai urmări luni seara,  pe scena Centrului Cultural din localitate,  pe  îndrăgiții actori Diana Lupescu, Magda Catone,  Cristina Florea,  Marius Bodochi și  Silviu Biriş care au jucat  piesa  „Părinţii teribili” de Jean Cocteau.

Această poveste tulburătoare despre viaţă şi moarte, despre legătura dintre părinţi şi copii, în care comicul şi tragicul sunt atât de bine întreţesute, a fost apreciată și aplaudată  de cei cca 350 de spectatori care au umplut sala Centrului Cultural. Piesa lui  Jean Cocteau vorbeşte  despre relaţiile dintre generaţii: mama posesivă (Magda Catone)  care nu poate accepta că „micul” ei fiu (Silviu Biriş)  a ajuns la vârsa de 25 de ani și s-a îndrăgostit de o fată mai mare cu 3 ani ca el (Cristina Florea)-  „din întâmplare” iubita tatălui său (Marius Bodochi), care reușise  să-i intre în suflet cu o „poveste tristă”  ce nu avea nimic de-a face cu realitatea. Noroc că în preajma celor 4 s-a aflat mereu  mătuşa Léonie (Diana Lupescu), fata bătrână care l-a iubit întotdeauna pe cumnatul ei,  și care a reușit într-un final „să facă ordine” în toată această poveste încurcată.

Dr. Nicolae Enea, membru în comisia de cultură a Consiliului Local, cel care a adus „Teatrul George Ciprian” pe scena din Covasna, ne-a spus: „Spectatori din Covasna, Zagon, Zăbala, Sfântu Gheorghe și pacienți de la Spitalul de Cardiologie au format pentru trei ore o singură comunitate, aceea a ideii că teatrul poate fi o metodă de implicare, de analiză a vieții sociale și de familie. Drama familială, dragostea maternă sufocantă și posesivă, manipularea și minciuna sunt teme de analiză și de identificare a unor soluții în orice familie. Multumim marilor actori: Marius Bodochi, Silviu Biris,Magda Catone, Diana Lupescu si Cristina Florea pentru prestația lor.  Dacă în privința numărului spectatorilor nu se mai poate face nimic, cifra de 350 reprezentând limita maximă, în ceea ce privește menținerea liniștii pe timpul unei performanțe scenice mai trebuie lucrat pentru a  se forma un cadru rafinat, de care toți spectatorii să poata beneficia. Și pentru că vorbeam de implicare, rugăm spectatorii să ne comunice impresiile lor pe adresa de e-mail [email protected] și pe pagina de facebook a Casei de Cultură – www.facebook.com/coccovasna.muvhaz. Mulțumim, pe această cale partenerilor media- Mesagerul de Covasna, Observatorul de Covasna, Condeiul ardelean și Hirmondo, conducerii Hotelului și restaurantului “Turist”  precum și conducerii Hotelului „Bradul” pentru sprijinul acordat”.

Prin spectacolul  „Părinți teribili” a fost marcată, anticipat, Ziua mondială pentru diversitate culturală care va fi sărbătorită în data de 21 mai.  

M.D.C.

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail