Interesul părinţilor de a-şi înscrie copii la grădiniţele cu program prelungit a crescut în judeţul Covasna, însă deocamdată cererile nu pot fi satisfăcute pe deplin decât în mediul urban.

Şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Covasna, Keresztely Irma, a declarat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că, în următorul an de învăţământ, vor exista 7200 de locuri în grădiniţele din judeţ, dintre care 4570 la program normal şi 2630 la program prelungit.
Ea a menţionat că există un interes crescut pentru grădiniţele cu program prelungit, însă, din motive obiective, cum ar fi lipsa infrastructurii, a condiţiilor adecvate de servire a meselor şi lipsa posturilor didactice suplimentare, acestea vor funcţiona doar în cele cinci oraşe şi în două localităţi rurale din judeţ.
Keresztely Irma a menţionat că numărul locurilor din grădiniţe este suficient şi că nu a primit semnale din partea conducerilor acestora că grupele vor fi prea aglomerate sau că s-au înscris prea puţini copii.
Şefa Inspectoratului Şcolar a mai spus că intenţia Ministerului Educaţiei este ca, din anul şcolar 2015-2016, să transforme grupa mare de la grădiniţă în învăţământ obligatoriu.
„Deocamdată, grădiniţa nu e obligatorie, dar se observă o deosebire între copiii care au frecventat o grădiniţă şi cei care nu”, a subliniat Keresztely Irma.

Oana Mălina Negrea/AGERPRES 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail