Echipa de teatru a liceului „Korosi Csoma Sandor” din localitatea Covasna a câştigat locul I la festivalul de teatru destinat liceenilor, „Jos pălăria!”, ce a avut loc la Bucureşti între 9 şi 11 mai a.c.

Cei 12 elevi – Popa Bianca, Drăghici Andreea, Călăreţu Sebastian, Uţă Ioana, Muruianu Sabina Bularca Cristina, Posea Alexandru Polhac Horia, Florea Ana-Maria, Pascaru Lorena şi Olărescu Octavian – care formează din echipa de teatru a liceului, sunt la prima prestaţie de acest gen, însă, se pare că talentul lor a depăşit orice emoţie pe scena Colegiului Naţional „Mihai Viteazul” din Bucureşti, reuşind să plece acasă cu premiul cel mare.

Juriul ediţiei cu numărul XVII a festivalului „Jos pălăria”, a premiat piesa de 30 de minute intitulată  „Moftangiii”, o adaptare după Ion Luca Caragiale, jucată de elevii covăsneni, având dificila sarcină de a juriza un număr de mai mult de 15 piese puse în scenă de trupele de teatru a liceelor din Bucureşti, Botoşani ori Ploieşti înscrise în concurs.

Două concursuri într-o săptămână

La nici două zile distanţă, trupa de teatru „Minicinis” din Covasna va juca din nou, de data aceasta pe o scenă mai consacrată. În perioada 12-14 mai, elevii, alături de profesorul lor coordonator, actorul bucureştean Mihai Costache, participă la cea de-a VII- a ediţie a festivalului naţional de arte pentru liceeni, “Florian Pittiş”, ce va avea loc la Teatrul Bulandra din capitală.

Dacă la primul concurs, atmosfera era puţin mai degajată, de data aceasta, Bianca Popa, eleva de clasa a X-a şi membră a echipei de teatru din Covasna, a declarat că prezenţa lor pe scena Teatrului Bulandra îi va face să dea tot ce e mai bun din ei, pentru că acest concurs cere alte standarde.   „La festivalul „Jos pălăria” atmosfera a fost tensionată, pentru că nu am mai participat la niciun astfel de eveniment, dar nici nu ne-am aşteptat să câştigăm. A fost o mare surpriză. La acest concurs standardul este mai ridicat şi avem emoţii mai multe”, a spus eleva.

Astăzi, începând cu ora 20:30, echipa de teatru „Minicinis” va pune din nou în scena Teatrului Bulandra,  piesa ce le-a adus premiul „FESTCO” la festivalul naţional „Jos pălăria”. Intrarea la spectacolele festivalului „Florian Pittiş” este liberă.

“Festivalul naţional de arte pentru liceeni “Florian Pittiş” îşi propune să aducă un omagiu lăzăristului Florian Pittiş, sa încurajeze iniţiativele tinerilor şi să îi sprijine pe aceia care doresc o carieră în domeniul scenei.”, după cum se arată pe site-ul organizatorilor.

Trupa câştigătoare a Marelui Trofeu la secţiunea teatru îşi va juca spectacolul pe scena Teatrului Excelsior, reprezentaţia urmând să aibă loc sâmbătă, 24 mai de la ora 19. 00.
Intrarea este liberă, festivalul fiind transmis live de către Radio3net “Florian Pittis” pe site-ul www.radio3net.ro.

Informaţii despre festival, dar şi programul complet, pot fi vizualizate aici: http://www.trupaas.ro/festivalul-national-de-arte-pentru-liceeni-florian-pittis-editia-a-vii-a.html

Maricela Dan

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail