Pe pista de karting CSSK –Tg.Secuiesc  s-a desfășurat, în perioada 9-11 mai a.c.,  un prestigios concurs național  de karting viteză și educație rutieră, concurs inclus în CAEN al MEN și organizat de Palatul Copiilor Sf.Gheorghe, Clubul Copiilor Întorsura Buzăului și Clubul Sportiv Skat Kart Tg.Secuiesc.

La acest eveniment au participat 70 de concurenți din 18 județe, copii cu vârste cuprinse între 5 și 15 ani,  aceștia măsurându-și  talentul și caii putere pe 4 categorii de vârste. Concursul a cuprins un  chestionar de educație rutieră pregătit de Poliția Municipiului Tg.Secuiesc-Brigada Rutieră, parc școală care a fost realizat printr-un concurs în cadrul căruia  concurenții  au parcurs traseul pe  o stradă  cu foarte multe indicatoare rutiere specifice circulației, cu bicicleta ori cu kartul. Însă, toți copiii  au fost la înălțimea concursului și-au reușit un traseu demn de lăudat, s-au oprit la  trecerea pentru pietoni dacă pe trecere se afla o persoană, au știut ce semnifică simbolurile  STOP sau CEDEAZĂ TRECEREA, tercere la nivel cu cale ferată cu Crucea Sf. Andrei, lucru care a fost lăudat și de către organele de poliție.

Dar cea mai importantă  a fost proba de karting viteză, concurs cu două antrenamente libere ,două antrenamente cronometrate, briefing la care  au fost prezentați  piloții și regurile concursului, de către campionul României, dl. Ștefan Victor. Concurenții covăsneni au reușit să obțină următoarele locuri: cat. Pufo 60cmc: locul VI- Kis Roland- Sf. Gheorghe;  cat Mini: locul IV-Baczoni Botond- Sf. Gheorghe. Din păcate,  concurenții Palatului Copiilor Sf.Gheorghe- Kerekes Gergo și Tudor Robert- au abandonat finala din cauza unor  defecțiuni tehnice la motoare.

Mulțumim Primăriei Municipiului Sf. Gheorghe, Consiliului  Județean Covasna, Inspectoratului Școlar Județean Covasna, MEN, Poliției Municipilui Tg. Secuiesc, Direcției Județene pentru Sport și Tineret care a asigurat cupele și medaliile, Clubului Sportiv Skat Kart-Tg.Secuiesc- domnului Ștefan Lucian mulțumită căruia  copiii au putut concura pe o pistă de karting de nivel european, Liceului Tehnologic „Gabor Aron –Tg.Secuiesc”, Liceului Tehnologic „Apor Peter-Tg.Secuiesc”- părinților, profesorilor îndrumători, concurenților și  arbitrilor.

Kerekes Jeno-Palatul Copiilor Sf. Gheorghe

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail