Camera de Comerţ şi Industrie (CCI) Covasna a început înscrierile pentru cursurile de formare ce vor fi organizate în perioada următoare.

În organizarea Camerei de Comerț și Industrie (CCI) Covasna, în curând vor începe două cursuri de formare. Este vorba despre cursul cu titlul „Medierea în penal”, organizat în parteneriat cu Fundația pentru Schimbări Democratice și despre cursul de formare a responsabililor cu gestionarea deșeurilor.

Curs pentru  mediatori: „Medierea în penal”

La începutul lunii mai, Camera de Comerț și Industrie (CCI) Covasna va organiza, în colaborare cu Fundația pentru Schimbări Democratice, un curs cu tema „Medierea în penal”. Potrivit informațiilor postate pe site-ul CCI Covasna, cursul – acreditat cu 40 de puncte profesionale de Consiliul de mediere, prin Hotărârea nr 5316/ 26.10.2013 – „se adresează mediatorilor care doresc să îşi dezvolte competenţa de a prelua cazuri în domeniul penal, în concordanţă cu prevederile Noului Cod Penal şi ale Noului Cod de Procedura Penală”.

Potrivit reprezentantei CCI Covasna, dna Bodor Tünde, cursul se va desfășura în trei module, începând cu data de 6 – 7 mai (a.c.). În cadrul modulului 1 – cu durata de 12 ore- cursanților li se va vorbi despre medierea în penal – aspecte teoretice şi practice; în cadrul modulului 2 – cu durata de 16 ore – li se va vorbi despre mediere şi riscurile ei în cauzele penale. Modulul se va desfășura între 29 – 30 mai 2014.  Modulul 3, cu tematica Strategii de mediere în cauzele penale”, este programat pentru perioada 18 – 19 iunie 2014 și cuprinde 12 ore.

Potrivit informațiilor postate pe site-ul CCI Covasna, cursul este pregătit și susținut de către Silviu Eruşencu, mediator, formator principal acreditat de Consiliul de mediere, cu o experienţă de peste 15 ani ca ofiţer de poliţie şi peste 10 ani ca formator în domeniu, şi Gabriel Olteanu, mediator, expert în domeniul penal, doctor în ştiinţe juridice, cadru didactic universitar cu peste 20 de ani de experienţă în Academia de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza”. Preţul cursului este de 450 lei / modul. Cei interesați să participe se mai pot înscrie astăzi, 30 aprilie, la sediul Camerei de Comerţ și Industrie Covasna, str. Oltului nr. 17 și prin email la adresa [email protected].  

Curs de formare responsabili cu gestionarea deșeurilor 

Camera de Comerţ şi Industrie (CCI) Covasna a anunțat înscrierile și pentru cursul de responsabil cu gestionarea deşeurilor, organizat ” în baza legii nr. 211/2011, pentru a veni în sprijinul membrilor  și a tuturor firmelor şi persoanelor fizice interesate”.

Cursul se va desfășura la sediul CCI Covasna, (str. Oltului nr. 17, Sfântu Gheorghe), în zilele de 28 și 29 mai, între orele 16.30 – 20.30.

Participanţilor li se va vorbi despre Legea nr.211/2011 privind regimul deşeurilor – obligaţiile operatorilor economici; regimul deşeurilor – prevederi legislative, organizarea actelor normative în domeniu;  obligaţiile legale în sarcina operatorilor economici; gestionarea anumitor categorii de deşeuri, reglementate prin acte normative speciale: uleiuri uzate, baterii şi acumulatori uzaţi, deşeuri de echipamente electrice şi electronice; raportări; soluţii practice pentru conformarea operatorilor economici cu cerinţele legislaţiei de mediu în domeniul deşeurilor; sancţiuni contravenţionale, cuantumul amenzilor şi nu numai. Potrivit reprezentanțilot CCI Covasna, cursanţii vor putea propune pentru analiză situaţii din cadrul locului lor de muncă. Înscrierile se fac la sediul Camerei de Comerţ şi Industrie Covasna, sau prin email cu datele solicitate de organizatori, la adresa [email protected], până în data de 26 mai (a.c.). Taxa de participare este 300 Lei + TVA.

Detalii privind cursurile de formare organizate de CCI Covasna pot fi aflate la sediul Camerei (din str. Oltului nr. 17, Sfântu Gheorghe), la tel. 0755-085 84, sau prin email ([email protected]), persoana de contact – dna Bodor Tünde, precum și accesând site-ul www.ccicov.com.

Pentru a putea menține și dezvolta o afacere e nevoie de pregătire și formare permanentă”

Președintele Camerei de Comerț și Industrie (CCI) Covasna, dl. Édler András, este de părere că și în afaceri este foarte importantă pregătirea și formarea continuă: „Este necesară o schimbare de mentalitate în gândirea oamenilor de afaceri din județ, deoarece a avea o afacere este un lucru bun și un pas important, dar pentru a putea menține și dezvolta afacerea e nevoie de pregătire și formare permanentă. Acest lucru, zic eu că, lipsește puțin din gândirea oamenilor de afaceri, cel puțin de la noi din județ, dar noi încercăm să depășim această barieră, lansând mereu noi și noi oferte de seminarii, cursuri de formare și, până la urmă, cred că toate aceste demersuri vor da rezultate”,  a declarat președintele CCI Covasna.

Astfel, și alte cursuri ar putea fi organizate în viitor, iar reprezentanții Camerei așteaptă, în acest sens, și sugestiile firmelor și persoanelor din județ:

„Lansăm un apel către toate firmele din judetul Covasna, să ne semnaleze în ce domenii și pentru ce categorii doresc să organizam cursuri sau semnarii, comunicarea continuă fiind esența schimbărilor de orice natură”, a declarat reprezentanta CCI Covasna, dna Bodor Tünde.

Ana Alina Costache

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail