Biletele de tratament balnear în staţiunea Covasna, acordate de Casa Naţională de Pensii, sunt blocate din cauza contestaţiilor depuse de una dintre societăţile participante la licitaţia de atribuire, care a fost nemulţumită de rezultat şi a cerut reevaluarea ofertelor.

Prefectul judeţului Covasna, Marius Popică, a declarat luni pentru AGERPRES că administratorii hotelului „Montana” au depus o ofertă „incredibil de mică”, contestată de reprezentanţii SIF Transilvania, care deţine trei hoteluri moderne în această staţiune. Ca urmare a nevalidării licitaţiei, biletele nu au putut fi atribuite, iar două serii de turişti programaţi luna aceasta nu au mai putut veni în staţiune.
Marius Popică a menţionat că acest „blocaj” a creat o stare de nemulţumire în plan local, pentru că în lipsa turiştilor au pierdut şi hotelurile, şi angajaţii acestora, şi comercianţii şi chiar şi Primăria, care colectează taxa de staţiune. El a spus că în prima parte a lunii mai este programată o nouă serie de turişti, prin urmare, la solicitarea autorităţilor locale, a intervenit pe lângă Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor pentru a rezolva cât mai repede posibil acest litigiu, evident în limitele prevăzute de lege.
„Avem promisiuni că se va analiza în foarte scurt timp (…) Din acest blocaj, din păcate, staţiunea a pierdut, dar important e că biletele nu se vor pierde, vor fi realocate pe alte perioade, prin urmare numărul total al biletelor de tratament în staţiunea Covasna va rămâne acelaşi’, a spus prefectul Marius Popică.
Liderul sindicatului Sanitas Covasna, Vasile Neagovici, a afirmat că staţiunea trăieşte în cea mai mare parte de pe urma persoanelor care vin la odihnă şi tratament cu aceste bilete subvenţionate de stat.
„Imaginaţi-vă că două serii au fost lăsate pe dinafară, asta înseamnă aproape 2.000 de turişti. Imaginaţi-vă ce înseamnă asta pentru Covasna, care este un centru turistic de interes naţional şi unde majoritatea localnicilor lucrează în aceste hoteluri, fiind angajaţi ca personal medical sau de îngrijire. O lună fără turişti este foarte greu”, a spus Vasile Neagovici.

Oana Mălina Negrea/AGERPRES 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail