Europarlamentarul PDL Monica Macovei a declarat vineri, la Sfântu Gheorghe, că pentru sănătatea democraţiei şi a ţării este important să existe un echilibru între forţele politice de stânga şi de dreapta, lansând un apel către electorat să ‘împartă puterea’ şi să nu o lase doar în mâinile PSD.

„Împărţiţi puterea! PSD deţine majoritatea în Parlament, conduce Guvernul şi are peste 90% din administraţia locală (…) E important ca puterea să fie împărţită în două – stânga, dreapta -, pentru că o ţară în care toată puterea este la un singur partid devine o dictatură, cea a partidului unic. De aceea chemarea mea este să împărţiţi puterea, să nu o daţi unui singur partid (…) Gândiţi-vă bine dacă vrem să rămânem o democraţie, dacă vrem ca să existe un echilibru în ţara asta”, a afirmat Monica Macovei într-o conferinţă de presă.
Ea a susţinut că şi la nivelul Parlamentului European este important ca formaţiunile de dreapta să obţină majoritatea voturilor pentru că atunci vor putea desemna preşedintele Comisiei Europene, iar acest lucru reprezintă o garanţie că în următorii cinci ani politicile economice europene vor fi de dreapta, adică vor fi susţinute investiţiile şi încurajată dezvoltarea sectorului privat, spre deosebire de socialişti care încurajează nemunca şi dependenţa de ajutoare sociale.
Monica Macovei a îndemnat electoratul să voteze dreapta nu doar la alegerile europarlamentare, ci şi la preşedinţia României, exprimându-şi convingerea că forţele politice aflate acum în opoziţie vor reuşi în cele din urmă să ajungă la un consens în ce priveşte un candidat comun.
„Eu vă spun că o să ne unim, prin fuziune sau prin alianţă, încă nu ştim pentru că nu ne-am aşezat la discuţii (…) Eu cred că va fi un candidat unic de dreapta la preşedinţia României. E musai, cum spun ardelenii, e musai să ne unim forţele până la prezidenţiale, trebuie să ieşim cu un candidat de dreapta”, a spus europarlamentarul democrat-liberal.
Monica Macovei s-a întâlnit cu membri şi simpatizanţi PDL din judeţul Covasna, la reuniune fiind prezent şi Dragoş David, aflat pe lista PDL pentru Parlamentul European.

Oana Mălina Negrea/AGERPRES 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail