Institutia Prefectului Judeţului Covasna a primit ieri vizita elevilor clasei pregătitoare din cadrul Şcolii Gimnaziale Váradi József din Sfîntu Gheorghe,  însoţiti de învăţătoare .

Elevii au vizitat cabinetul prefectului, câteva birouri şi sala de protocol. Domnul Prefect Marius Popica le-a vorbit acestora despre activitatea sa ca prefect al judeţului. Copii şi-au  manifestat  interesul şi au pus întrebări legate de activitatea care se desfăşoară în instituţie. În cabinetul prefectului a fost simulată o şedinţă în care un elev „a preluat” funcţia şi rolul prefectului.

Această vizită face parte din programul naţional Săptămâna Altfel „Să ştii mai multe, să fii mai bun! “, desfăşurat în săptamâna 7 – 11 aprilie 2014 ce cuprinde activităţi educative extracurriculare şi  extraşcolare.

Activități desfășurate la  IPJ Covasna

Peste 1000 de elevi au participat, în ultimele 2 zile, la activităţile organizate în comun de către unităţile de învăţământ din judeţ şi poliţişti din cadrul I.P.J. Covasna, în cadrul Proiectului „Şcoala Altfel. Să ştii mai multe, să fii mai bun”.

Elevi de toate vârstele, din mediul rural şi mediul urban, au beneficiat de expuneri cu caracter interactiv legate de prevenirea accidentelor de circulaţie rutieră, prevenirea violenţei, prevenirea consumului de droguri, modalitatea şi regulile de funcţionare ale Serviciului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112.

                        Elevii de liceu din clasele terminale au fost informaţi în ceea ce priveşte oferta educaţională a unităţilor de învăţământ din subordinea Ministerului Afacerilor Interne, Academia de Poliţie şi Şcolile de Agenţi de Poliţie aşteptându-i şi în acest an pe cei care doresc să urmeze cariera de poliţist.

Activităţile cu caracter preventiv-informativ derulate de poliţişti vor continua şi în zilele următoare, având în vedere numărul ridicat al solicitărilor primite din partea unităţilor de învăţământ.

 … și la Camera de Comerț și Industrie Covasna

 

Luni, 7 aprilie, Camera de Comerț și Industrie a fost vizitată de elevii clasei a X-a a Grupului Școlar Economic – Adminstrativ Berde Áron din Sfântu Gheorghe, în cadrul programului „Școala altfel”.

Cu ocazia vizitei, președintele Edler András György a prezentat activitățile principale, acțiunile camerei de comerț și tinerii au putut face o incursiune în zilele obișnuite de lucru ale camerei.

Președintele CCI Covasna i-a asigurat pe elevi de sprijin în continuare, în demararea unor noi afaceri, cât și institutul de învățământ despre disponibilitatea de colaborare.

M.D.C.

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail