În urma punctelor acumulate după primele 13 etape de joc, s-a realizat departajarea celor două grupe valorice din cadrul Campionatului Judeţean de Baschet Amator Covasna (CJBA), respectiv:

Grupa A (SG Stars, Da Bomb, Bad Boys, Sepsi ISE, Drink Team şi MNCR);

Grupa B (Kasete, Suhanó Múmiák, Bálványos, Galactica, Rozsdás Csont).

            Meciurile din cadrul celor două grupe valorice se vor juca pe sistemul tur-retur, iar câştigătoarea CJBA, va fi decisă prin disputarea meciurilor semifinale şi finale. Primele patru echipe din Grupa A vor avea posibilitatea să se lupte pentru titlul de campioană a CJBA Covasna.

Echipa Muzeului Naţional al Carpaţilor Răsăriteni (MNCR) – locul 6 în clasament, a disputat vineri 21 martie 2014, în Sala de Sport a Colegiului Naţional „Mihai Viteazul” din Sfântu Gheorghe, meciul cu echipa SG Stars (Locul 1).

Partida, care a avut loc în cadrul Etapei a XIV – a, Grupa A, a fost arbitrată în teren de Trif T. şi Angheluţă R., masa oficială fiind asigurată de Kolozsi Hunor şi Bernád Levente.

MNCR SG Stars

Componenţa echipelor a fost următoarea:

MNCR: Chiricescu Andrei, Chiricescu Andrea, Ola, Moldovan, Vlad Zsiga, Ursăciuc, Vlad Adrian, Socaciu, Soare, Neagoe, Buzea;

SG Strars: Boér, Deák László, Deák Loránt, Virágh, Kuti, Antal, Bartok, Buceceanu, Sinka.

Primul sfert al partidei s-a derulat cu multe faze frumoase de joc oferite de jucătorii ambelor echipe. Echipa SG Stars a reuşit să puncteze mai mult, şi la finalul sfertului avea un avantaj de 9 puncte, scorul înregistrat fiind de 13-4. Echipele au practicat un joc defensiv în sfertul al doilea şi pe fondul mai multor ratări, s-a reuşit marcarea a numai 5 puncte de către fiecare echipă. Scorul pe tabela de marcaj la finalul acestui sfert era de 18-9 în favoarea SG Stars.

După pauză, în sfertul al treilea, ambele echipe au practicat un joc slab în faza de atac, acest lucru s-a observat şi pe tabela de marcaj, echipa SG Stars a înscris 6 puncte, în schimb ce MNCR a acumulat numai 3 puncte, astfel încât scorul la finalul acestui sfert era de 24-12 în favoarea SG Stars.

În sfertul al patrulea al partidei, echipa MNCR a luptat pentru recuperarea diferenţei de pe tabela de marcaj şi a încercat să pucteze cât mai mult la fiecare fază de atac. Echipa SG Stars s-a blocat foarte bine în defensivă, a contraatacat ori de câte ori a avut ocazia şi a reuşit să-şi consolideze diferenţa pe tabela de marcaj, scorul înregistrat la finalul partidei fiind de 33-20, în favoarea SG Stars.

Cu acest rezultat, echipa MNCR rămâne pe locul 6 al Grupei A, în timp ce echipa SG Stars îşi consolidează prima poziţie a grupei. Practic, până în această etapă, echipa SG Stars nu a fost învinsă de nicio echipă.

 

Celelalte rezultate din cadrul Grupei A:

Da Bomb       65        –           36        Drink Team    

Bad Boys        49        –           51        Sepsi ISE                  

SG Stars        33        –           20        MNCR

           

Etapa viitoare se desfăşoară vineri, 28 martie 2014, în Sala de Sport a Colegiului Naţional “Mihai Viteazul” din Sfântu Gheorghe. De la ora 18.15 este programată partida dintre echipele MNCRDa Bomb.

Mai multe detalii despre acest campionat puteţi vedea pe: www.sepsikosar.ro

 

Coordonatori echipă MNCR:

Andrea Chiricescu

Dan Buzea

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail