Saint George Debate Club a participat cu 3 echipe și 5 arbitri la „Primu’ Turneu Argo” Ploiești 2014, prima competiție a anului pentru dezbaterile academice din România. Surpriza a fost numărul extrem de mare de participanți, cu 109 echipe din toată țara, PTA 2014 devenind în acest moment cea mai mare competiție din țară, depășind reușita din ultimi ani de la al nostru Saint George City of Debate. Pentru această performanță nu putem decât să îi felicităm din suflet și să ne dorim ca în martie, la Sfântu Gheorghe, să depășim această nouă bornă impusă pe piața competițiilr de dezbateri academice.

Toate cele 109 echipe au avut de disputat câte 4 meciuri în ziua de sâmbătă, după câteva sesiuni de pregătire, având în vedere că vorbim de o competiție dedicată special începătorilor. Cele 3 echipe covăsnene au avut un parcurs onorabil, două dintre ele, cele din Colegiul Național „Mihai Viteazul “ Sfântu Gheorghe reușind câte 2 victorii, iar echipa din Liceul „Korosi Csoma Sandor”  Covasna a reușit să dea lovitura și, cu 4 victorii din 4 meciuri, a  terminat pe locul al V-lea faza calificărilor, jucând a doua zi în optimi de finală. Deși au avut un meci extrem de disputat, cei trei băieți din Covasna nu au putut trece în sferturi, după o decizie la limită de 2-1, din partea celor 3 arbitri. Oricum, pentru pregătirea minuțioasă, atenția la detalii și determinarea extraordinară de care au dat dovadă, cei trei băieți merită aplauzele noastre: BRAVO SERGIU CONDREA, ROBERT GRECU și ȘTEFAN IFTIMIE (în foto, de la stânga la dreapta). Cu speranța că și ceilalți 6 elevi de clasa a IX-a din CNMV au avut o experiență cu multe lucruri de reținut,  și mai ales că vor pune în practică în cel mai scurt timp cele învățate, îi felicităm și pe SG1: Ingrid Rusu, Adrian Moise, Răzvan Todoran și SG2: Anca Posirca, Flaviu Vrânceanu, Ionuț Profiroiu

Felicitări și mulțumiri pentru fosta noastră campioană, atualmente studentă în Marea Britanie la Essex, Simina Gheorghincă, conducătoarea delegației, dar și celorlaltor patru arbitri, studentului Teo Pavel și elevilor din Colegiul Național Mihai Viteazul, Tordai Attila, a XII-a și Ramona Vidican, a XI-a.

Felicitări se cuvin aduse echipei de organizare a competiției, dar și Asociației Române pentru Dezbateri, Oratorie și Retorică (ARDOR) pentru creșterea exponențială a mișcării de dezbateri în țară și îîi așteptăm cu drag pe toți iubitorii dezbaterilor cu sens la Sfântu Gheorghe la începutul lunii martie.

Mădălin Guruianu,

Coordonator Saint George Debate Club

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail