În cazul amendării cetăţeanului Valentin Iriciuc, Şeful Poliţiei locale  Sf.Gheorghe a avut o intervenţie în presă (vezi Mesagerul de Covasna -8 ian.a.c.), în care susţine că respectivul cetăţean   a urcat fără drept pe o scenă destinată  unui anumit eveniment, s-a adresat celor prezenţi prin intermediul unui microfon şi a făcut o afirmaţie ce a provocat indignarea acestora.

Pentru oricine ar încerca să analizeze obiectiv situaţia, nu pot să nu apară o serie de întrebări:

         Prima întrebare ar fi aceea, dacă pe, sau în jurul scenei respective era vreun avertisment privind  „accesul interzis”?

A 2-a : Era deja în desfăşurare un eveniment şi el a fost deranjat de către cetăţeanul respectiv ? ”. Dacă nu, cum de era în funcţiune un microfon la care putea avea acces oricine ?

A 3-a :  Este interzis, oare, drapelul românesc în municipiul Sf. Gheorghe ? A nu se uita că era, de fapt, ziua de 1 Decembrie, Ziua Naţională a României. Cu această ocazie zeci de cetăţeni au purtat cu mândrie tricolorul românesc,  unii chiar cu el înfăşurat în jurul corpului..Chiar dacă unora nu le convine  ziua de 1 Decembrie, ea este Ziua Naţională a României şi respectivii, vor nu vor, trăiesc pe teritoriul României.

A 4-a întrebare : Ar fi fost ceva neadevărat în afirmaţia „Aici este pământ  românesc “? De ce ea ar fi trebuit să trezescă indignarea cetăţenilor? Cel amendat afirmă că a strigat cu totul altceva şi, dacă este aşa, este oare de incriminat a striga „La mulţi ani România” şi a cânta „Treceţi batalioane române Carpaţii “ ?Este oare interzis acest cântec  la Sf.Gheorghe ?

A 5-a întrebare : De ce au fost necesare 11 zile pentru înştiinţarea celui în cauză cu privire la amendă ? Se ştie că atunci când se comite o contravenţie procesul-verbal se întocmeşte pe loc, el trebuie semnat de cel în cauză (sau se consemnează refuzul de a semna ). Sau a trebuit aşteptată indicaţia de la superiorii poliţie locale?.

Este clar că Poliţia locală Sf. Gheorghe a comis un abuz.

Ilie Muşat

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail