„Miracole cotidiene” este titlul sub care Palatul Minunilor din Budapesta a conceput o Expoziţie itinerantă, cu scopul de a reface un fragment din această primă Casă de joacă interactivă, ştiinţifică, din Europa Centrală, pentru tinerii şi adulţii din alte oraşe şi ţări.  Celebra Expoziţie itinerantă va ajunge pentru prima dată în România, la Colegiul Szekely Miko din Sfântu Gheorghe, în perioada  8 – 12 octombrie a.c.

 

„În Europa Occidentală se practică demult promovarea ştiinţelor naturale, respectiv a fizicii, prin joc şi prin implicarea directă în diverse experimente. Este timpul ca şi tinerii din România să se confrunte cu acestă experienţă de cunoaştere, de care doar au auzit şi care le poate stimula imaginaţia căutării, ajutându-i în acelaşi timp să-şi descopere aptitudini nebănuite şi pasiuni comune cu alţi tineri.

Expoziţia itinerantă „Miracole cotidiene” este un gen de proiect al cărui impact nu poate fi măsurat în cifre şi procente, ci în  schimbări de atitudini şi compartimente, în relaţie cu discipline de studiu nu prea populare în rândul tinerilor. Prin implicarea în experimentele Expoziţiei Miracole cotidiene, tineri vor descoperi  că pot  face din fizică şi din orice disciplină ştiinţifică  un teren de joacă, unde mintea şi mâinilor lor pot provoca lucruri şi fenomene miraculoase şi unde se şi pot distra, pur şi simplu, alături de colegi şi prieteni” se arată într-un comunicat de presă trasmis către redacţia nostră de reprezentanţii Centrului de Cultură al Judeţului Covasna .

 

Scopurile pe care organizatorii şi-au propus să le atingă, prin aducerea acestei Expoziţii itinerante în judeţul Covasna, sunt : apropierea tinerilor de fizica aplicată şi de ştiinţele naturii, prin implicarea lor directă în experimente fizice şi electronice, care le stimulează creativitatea şi curiozitatea de a descoperi pe cont propriu miracole ce fac parte din viaţa cotidiană; implicarea tinerilor în experimente prin care să descopere că fizica este un domeniu de cunoaştere interesant, accesibil oricui, spectaculos şi distractiv; stimularea curiozităţii şi creativităţii tinerilor; descoperirea, prin joc, a relaţiei dintre ştiinţă şi artă; apropierea tinerilor maghiari şi români,  prin limbajul comun al unei ştiinţe jucăuşe

 

Expoziţia este organizată de Centrul de Cultură al Judeţului Covasna, în parteneriat cu Palatul Minunilor din Budapesta. Programul de vizitare va fi zilnic,  între orele 10 – 15 şi 16-19, preţul unui bilet fiind  5 lei pentru elevi şi  10 lei pentru adulţi.

Organizatorii precizează faptul că pentru buna desfăşurare a vizitelor la expoziţie, înscrierea grupurilor trebuie făcută telefonic, la numărul 0757-047720 (Simon Reka Agnes).

M.D.C.

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail