Zece persoane au fost rănite în urma unui accident de circulaţie care a avut loc luni seara, în jurul orei 22.00, pe Drumul Naţional 11, în apropiere de localitatea Cernat.

Purtătoarea de cuvânt a IPJ Covasna, Nicoleta Marin,  ne-a comunicat că în urma cercetărilor efectuate de poliţiştii deplasaţi la faţa locului s-a stabilit că numitul  T. T. V. din municipiul Braşov, în timp ce conducea un autoturism din direcţia Braşov – Târgu Secuiesc,  la ieşirea din localitatea Cernat, pe fondul oboselii, a pătruns pe contrasens şi  a intrat în coliziune frontală cu o autoutilitară care circula regulamentar, din sensul opus.

 

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Covasna, Marius Tolvaj, autoturismul implicat în accident a luat foc, şoferul rămas încarcerat suferind arsuri de gradul IV la membrele inferioare, în timp ce toate cele nouă  persoane care se aflau în autovehicul au fost rănite.  Pompierii militari şi paramedicii covăsneni au intervenit, în primă fază, pentru localizarea şi lichidarea incendiului izbucnit la autoturism, concomitent cu executarea manevrelor de descarcerare a conducătorului autoturismului. Acesta a fost transportat la Spitalul Judeţean Braşov, iar cele  9 victime cu fracturi ale membrelor,  contuzii la nivelul craniului şi  alte contuzii minore au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe Sfântu Gheorghe.

Managerul     Serviciului de Ambulanţă Judeţean Covasna, Torok Zsuzsanna,  ne-a spus  că prima ambulanţă a ajuns la faţa locului la orele 22,10,  iar intervenţia s-a terminat cu predarea pacienţilor la UPU Sfântu Gheorghe,  la orele 0,45.

Marius Tolvaj a menţionat că intervenţia a fost coordonată de şeful ISU Covasna, colonelul Gyorgy Alfons, iar la aceasta au participat un echipaj de descarcerare, o autospecială cu apă şi spumă, o ambulanţă SMURD de la Secţia de Pompieri Târgu Secuiesc şi şase ambulanţe din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Covasna.

Maria Graur

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail