La Târgu Secuiesc s-a desfăşurat Concursul Naţional de educaţie rutieră şi carting

Memorialul Jani Ferenc şi Codruţ Morar”


 

La sfârşit de săptămână, timp de trei zile, Palatul Copiilor Sf. Gheorghe în colaborare cu Clubul Copiilor Întorsura Buzăului  și C.S.Skat-Kart Tg. Secuiesc a organizat un prestigios concurs național de educație rutieră și karting, la Târgu Secuiesc.

Pentru primele trei locuri la cele 3 categorii-pufo, mini și cadet au concurat 72 de concurenți din 22 le echipe a 20 de județe ale țării.

Concursul  a cuprins probe de  educație rutieră-chestionar  şi  parc  școală- în cadrul cărora  concurenții au trebuit să parcurgă traseul pe  o stradă cu foarte multe semne de circulație cunoscute,  concursul  fiind asistat și de Poliția Rutieră Județeană Covasna.

Cea mai aşteptată probă a fost, însă,  proba  pe circuit la care,  la cele trei categorii -pufo 50 şi pufo 60, mini şi  kadet  au concurat câte 25 de concurenți care  au parcurs 2 manșe, în cele trei zile.

Fără evenimente majore, pe un timp excelent și o organizare impecabilă din partea C.S.Skat-Kart Tg. Secuiesc,  concurenții au câștigat în primul rând experiențe iar cei mai buni diplome, cupe, medalii și trofeul pus în joc.

Rolul concursului a fost  acela  ca acești tineri  conducători auto”  să  le arate  colegilor”  lor mai mari că indisciplina și teribilismul nu au  ce căuta pe drumurile publice.  Karturile pot fi gonite  pe pistele de karturi, se poate lupta cu fair play fără  a produce  accidente şi  pierderi de  vieți omenești.

Mulțumim Ministerului Educației Naționale, Inspectoratului Școlar Județean Covasna, Direcției Județene de Sport, Poliţiei Judeţene şi Poliţiei Municipiului Tg. Secuiesc, domnilor Ștefan Lucian și Ștefan Victor de la C.S. Skat -Kart pentru pista de karting pusă al dispoziţie și pentru organizare, concurenților, profesorilor și mai ales părinților pentru sprijinul depus și încrederea acordată.

 

Kerekes Jeno-Palatul Copiilor Sf. Gheorghe

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail