Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad (UDMR), şi-a prezentat ieri raportul de activitate din primul an al celui de-al doilea mandat, bifând 45 dintre obiectivele prestabilite.

Antal Arpad a enumerat printre realizări modernizarea ştrandului, finalizarea lucrărilor la Piaţa „Mihai Viteazul”, inaugurarea muzeului cinegetic, modernizarea staţiunii Şugaş Băi, a sistemului de iluminat, reabilitarea mai multor străzi, crearea de spaţii verzi, noi locuri de joacă pentru copii şi locuri de parcare.

Printre proiectele viitoare a amintit reabilitarea clădirii fostului cinematograf „Arta” şi reintroducerea lui în circuitul cultural, finalizarea lucrărilor la stadionul de vară, construirea de locuinţe pentru medici şi alţi specialişti, crearea parcului industrial de la Câmpu Frumos, realizarea unui parc fotovoltaic şi a unei parcări subterane.

Antal a mai spus că primul an din actualul mandat a fost mai greu decât cei patru anteriori deoarece UDMR se află în Opoziţie, iar „atenţia” Guvernului pentru această zonă este acum mai mică.

„Dar nu mă plâng, pentru că nu sunt genul de om care se plânge. Avem foarte multe proiecte începute, foarte multe cu fonduri europene. (…) Obiectivul este să continuăm ce am început. Sunt foarte multe proiecte legate de reabilitarea unor străzi şi modernizarea reţelelor de apă şi canalizare, iluminat public, care aduc, din păcate, disconfort populaţiei, dar când se vor finaliza se vor bucura de aceste investiţii. Avem acum cel puţin 40 de şantiere în oraş şi aşa va fi şi în următorii doi ani”, a spus Antal Arpad.

Acesta a mai menţionat că obiectivul său pe termen lung este „modernizarea oraşului şi crearea unei comunităţi puternice”.

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad-Andras, a câştigat în luna iulie a anului trecut cel de-al doilea mandat pe listele UDMR Covasna, cu aproape 80% din totalul voturilor valabil exprimate, în condiţiile unei prezenţe la vot de circa 46%. S-a născut pe 10 august 1975 în localitatea Rupea, din judeţul Braşov şi este de profesie sociolog, absolvent al Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj. Între anii 2004 şi 2008 a fost deputat în Parlamentul României, iar în urma alegerilor locale a preluat funcţia de primar deţinută anterior de Albert Almos. În actualul mandat colaborează cu un consiliu local format în majoritate de reprezentanţi ai UDMR.

 

Oana Mălina Negrea/ AGERPRES

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail