În lunile de vară ale acestui an, Asociația de Tineret ECOU va organiza tabere de vară la Șugaș Băi, pentru serii de câte 10-15 copii, români și maghiari din clasele primare și gimnaziale din Sfântu Gheorghe și din județul Covasna. Taberele Multiculturale ECOU din  vacanţa de vară vor dura câte 4 zile fiecare, şi vor fi organizate în perioadele 15-18 și 22-25 iulie, 5-8 și 19-22 august, costul participării fiind de  90 lei/elev. În acest preț este inclusă cazarea și masa pe perioada respectivă, programe deosebite de învățare prin joc și joacă, dar și de cunoaștere reciprocă, copii participanţi  beneficiind  de aportul unor cadre didactice specializate. În măsura în care va exista un interes deosebit pentru aceste programe, se mai pot alege și alte perioade, în măsura timpului disponibil.

 

Mădălin Guruianu, coordonatorul  programului  „Tabere Multuclturale ECOU la Șugaș Băi” a declarat că episodul pilot  s-a desfăşurat în cursul săptămânii trecute,  când 13 copii merituoși de gimnaziu, români, romi și maghiari din Hăghig au participat la Tabăra Multiculturală ECOU I de la Șugaș Băi. Potrivit acestuia, copiii au efectuat vizite   în stațiunea Șugaș Băi, dar și la Muzeul Carpaților Răsăriteni-Prima Școală Românească și la Muzeul Național Secuiesc, precum şi la recent amenajatul Ștrand din Sfântu Gheorghe. Totodată, aceştia au vizionat  spectacolul Trupei de Teatru a Asociației ECOU intitulat  „NU puteți voi urî cât putem noi iubi” și au luat parte la programe speciale împreună cu profesoara Maria Bailă, dar și cu voluntarii Dorin Popovici, Alexandra Bălășcuțe, ultimii doi fiind și responsabili de partea organizatorică a taberei.

 

„Cu speranța că programele noastre de susținere și promovare a multiculturalității și interculturalității dau și vor da din ce în ce mai multe roade, vă invităm să aplicați cu încredere la Taberele Multiculturale ECOU Șugaș Băi prin trimiterea unui mail la „[email protected]” sau „[email protected]”” a conchis Mădălin Guruianu.

A.A.C.

 


Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail