Cazul „Miko”, în care este inculpat, printre alţii, şi deputatul UDMR Covasna, va fi reluat astăzi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Marko Attila

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, care s-a aflat miercuri la Sfântu Gheorghe, şi-a exprimat speranţa că „dreptatea va învinge” şi că clădirea Colegiului „Szekely Miko”, care a fost retrocedată Bisericii reformate, va rămâne în continuare în proprietatea acesteia.

„Eu cred că până la urmă dreptatea va învinge. Aşa cum am spus de fiecare dată, această şcoală, acest imobil a fost în proprietatea Bisericii reformate. Când comuniştii au naţionalizat-o au luat-o de la Biserica reformată, ea s-a întors acum la proprietar şi acolo trebuie să rămână”, a declarat Kelemen Hunor, care a participat miercuri după-amiază la inaugurarea bibliotecii şcolare a Colegiului „Szekely Miko”, ce va purta numele primului preşedinte al UDMR, Domokos Geza.

Deputatul Marko Attila a confirmat că procesul va fi reluat astăzi şi a declarat pentru AGERPRES că va cere amânare.

Marko Attila, fost subsecretar de stat la Oficiul Regional pentru Relaţii Interetnice din cadrul Ministerului Informaţiilor Publice, a fost condamnat anul trecut la trei ani de închisoare de Judecătoria Buzău, după ce procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Braşov l-au acuzat de abuz în serviciu contra intereselor publice, respectiv că ar fi retrocedat abuziv clădirea Colegiului „Szekely Miko” din Sfântu Gheorghe către Eparhia Reformată din Ardeal pe baza unor documente nevalabile, în dauna oraşului.

Decizia Judecătoriei Buzău nu a fost definitivă, iar dosarul a ajuns la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie deoarece în decembrie 2012 Marko Attila a fost ales deputat şi această instanţă este abilitată să judece cazul.

În acelaşi dosar sunt inculpaţi şi Tamas Marosan, reprezentantul Eparhiei Reformate din Ardeal şi Silviu Clim, fost consilier juridic în cadrul Ministerului Justiţiei, condamnaţi şi ei în primă instanţă la închisoare pentru abuz în serviciu contra intereselor publice.

Oana Mălina Negrea/AGERPRES

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail