Echipa Let’s Do It, Romania a lansat, zilele trecute, proiectul „Şcoala mea verde”, care are ca obiectiv responsabilizarea unităţilor de învăţământ faţă de mediu şi renovarea şcolilor folosind materiale ecologice.

Potrivit informaţiilor publicate miercuri pe site-ul „Let’s Do It, Romania”, www.letsdoitromania.ro/noutati/suna-clopotelul-la-scoala-mea-verde, proiectul se adresează elevilor şi cadrelor didactice care predau la clasele I-XII în unităţi de învăţământ a căror clădire necesită consolidare. Totodată, potrivit aceleiaşi surse, proiectul îşi propune să încurajeze comportamentul responsabil faţă de mediu şi nu doar în rândul copiilor, ci şi al profesorilor şi al părinţilor.

„Pentru a desemna şcolile care vor beneficia de reamenajare/renovare, echipa „Let`s Do It, Romania!” va organiza o competiţie la care sunt invitate şcolile dornice să se implice în proiect. Şcolile înscrise în competiţie vor derula acţiuni de educare ecologică în comunitatea locală, în vederea colectării selective a unei cantităţi cât mai mare de deşeuri”, se arată pe site-ul amintit. Potrivit aceleiaşi surse, marele premiu al proiectului îl constituie renovarea unei unităţi de învăţământ. În cadrul etapei de jurizare, partenerii pot decide susţinerea mai multor unităţi de învăţământ.

Înscrierile în proiectul „Şcoala mea verde” au loc în perioada 8-17 mai (a.c.)

Informaţii suplimentare pot fi obţinute accesând site-ul http://www.letsdoitromania.ro/scoalameaverde. (A.A.C.)

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail