Pentru desfăşurarea unei activităţi în domeniul agriculturii ecologice, persoanele fizice şi juridice au obligaţia să se înregistreze la Direcţiile pentru Agricultură Judeţene.

Înregistrarea producătorilor în agricultura ecologică este obligatorie, în fiecare an, până la data de 1 iunie, prin completarea Fişelor de înregistrare în agricultura ecologică, disponibile la Direcţiile pentru Agricultură Judeţene, în perimetrul căreia producătorul îşi desfăşoară activitatea, la responsabilii judeţeni pentru agricultura ecologică. Procedura de înregistrare a producătorilor în agricultura ecologică este reglementată prin Ordinul nr. 219/2007  pentru aprobarea regulilor privind înregistrarea operaţiunilor în agricultura ecologică, cu completările şi modificările ulterioare.

Fişele de înregistrare vor fi însoţite de contractul încheiat între operator şi organismul de inspecţie şi certificare menţionat în fişa de înregistrare. Fişele de înregistrare a operaţiunilor se avizează şi se aprobă de către direcţiile pentru agricultură judeţene.

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail