Elevii covăsneni din clasele IX- XII sunt invitaţi să participe la prima ediţie a concursului naţional de eseuri „Uniunea Europeană, un proiect de viitor – perspectivă globală, dimensiune transatlantică şi parteneriat euroasiatic”.

Concursul, organizat de Facultatea de Studii Europene din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai, în parteneriat cu Europe Direct România, Reprezentanţa Comisiei Europene în România, Reprezentanţa Parlamentului European în România şi Ministerul Educaţiei Naţionale se adresează tuturor elevilor de liceu (clasele IX- XII) din ţară. Conform regulamentului, publicat pe site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Covasna, www.isj.educv.ro, eseul, ce va argumenta ideea din titlu, nu trebuie să depăşească patru pagini, vor fi redactate la calculator, în limba română, cu caractere Times New Roman de mărimea 12, la o distanţă între rânduri de 1,5. Introducerea eseului trebuie să aibă între 5 şi 10 rânduri. Aceasta va fi urmată de cuprins, apoi de concluzie (5-10 rânduri) şi de referinţele bibliografice (maximum 4 surse). Evaluarea eseului va ţine cont de următoarele criterii: întrebuinţarea corectă a numelor de personalităţi, a momentelor importante din istoria UE şi din actualitate; precizia şi rigoarea construcţiei textului şi a argumentării; gradul de originalitate, respectarea condiţiilor de tehnoredactare.

Termenul limită de trimitere a eseurilor este 26 aprilie 2013la adresa de mail [email protected]. Pentru trimitere, documentul va fi salvat cu denumirea „eseu_nume_prenume”

Cele mai bune trei eseuri vor fi premiate cu o excursie la instituţiile UE din Bruxelles, organizată în cursul anului universitar 2013-2014. Toţi participanţii vor primi o diplomă de excelenţă din partea Facultăţii de Studii Europene. Anunţarea rezultatelor va avea loc în data de 9 mai (a.c.).

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail