În prima săptămână de când au început înscrierile în învăţământul primar pentru anul şcolar 2013-2014, la nivelul judeţului Covasna, s-au înregistrat 704 cereri.

Potrivit preşedintei comisiei judeţene pentru înscriere în învăţământul primar, doamna inspector şcolar general adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Covasna Rădiţa Palela, la nivelul judeţului Covasna s-au înregistrat, la finalul primei săptămâni de înscrieri în învăţământul primar (2-6 aprilie), 704 cereri. Potrivit doamnei inspector general adjunct, rezultatul este mulţumitor: „Suntem în grafic. Părinţii se informează, ceea ce este foarte bine. Noi îi aşteptăm pe părinţi în continuare!” a declarat doamna inspector general adjunct, Rădiţa Palela. Aceasta a precizat că sunt şcoli în care numărul cererilor este foarte mare. Spre exemplu, pentru Liceul Teoretic „Székely Mikó” din Sfântu Gheorghe au fost introduse 87 de cereri, pentru şcoala Gimnazială „Váradi József” din Sfântu Gheorghe – 56 de cereri, pentru Liceul Teoretic „Mikes Kelemen” – Sfântu Gheorghe – 46 de cereri, pentru Şcoala Gimnazială „Petőfi Sándor” – Târgu Secuiesc – 42 de cereri, iar la Colegiul Naţional „Mihai  Viteazul” din Sfântu Gheorghe – 39 de cereri.

În ceea ce priveşte numărul cererilor înregistrate la nivel naţional, potrivit unui comunicat de presă emis de Ministerul Educaţiei Naţionale, sâmbătă, 6 aprilie, Ministerul a centralizat 67.538 (41,6%) de cereri de înscriere în învăţământul primar, pentru anul şcolar 2013-2014, la nivelul întregii ţări. „Din totalul acestora, 58.844 sunt solicitări pentru copiii care împlinesc 6 ani înainte de 1 septembrie 2013, iar 8.694 pentru copiii care împlinesc 6 ani începând cu 1 septembrie 2013. 3.463 de solicitări au fost completate online, pe formularul disponibil pe site-ul MEN, www.edu.ro, la secţiunea Înscrierea în învăţământul primar. Dintre cele 3.463 de formulare, 2.359 au fost deja validate la secretariatele unităţilor de învăţământ unde părinţii au aplicat”, se arată în comunicatul de presă.

Părinţii sunt aşteptaţi în continuare să îşi înscrie prichindeii în învăţământul primar. Programul de înscriere, în fiecare unitate de învăţământ, este de luni până vineri, între orele 8.00 – 20.00, iar sâmbăta, între orele 8.00 – 13.00. Ultima zi de înscriere din prima etapă este 22 aprilie, iar afişarea distribuirii elevilor în unităţile de învăţământ va avea loc pe data de 29 aprilie.

Informaţii suplimentare în legătură cu modalitatea de înscriere, documentele necesare şi nu numai, pot fi accesate telefonând la numărul TelVerde 0800816267, pe site-ul IŞJ Covasna, www.isj.educv.ro sau pe site-ul Ministerului Educaţiei Naţionale, www.edu.ro.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail