În vederea prevenirii activităţilor infracţionale şi creşterea vizibilităţii elementului poliţienesc, în zonele de risc criminogen din judeţul Covasna, în prima săptămână a lunii aprilie au fost organizate acţiuni preventive, în sistem integrat, la care au luat parte 262 de poliţişti din structurile de ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale, investigare a fraudelor, arme, explozivi şi substanţe periculoase şi intervenţie rapidă. 

În urma activităţilor desfăşurate s-au constatat 15 infracţiuni dintre care 7 de natură judiciară, 5 la regimul circulaţiei şi câte una în domeniul economico-finaciar, la regimul armelor şi muniţiilor şi de altă natură. Cu această ocazie au fost prinşi 14 infractori precum şi o persoană urmărită, şi, tototată, o persoană a fost arestată;  un număr de 278 de autovehicule au fost verificate în baza de date, iar 15 permise de conducere au fost reţinute. De asemenea, poliţiştii au efectuate controale la 95 de agenţi economici din judeţ, patru dintre aceştia rămânând fără certificatele de înregistrare care le-au fost retrase.

Purtătoarea de cuvânt a IPJ Covasna, Iulia Grigoraş, a declarat că  în urma celor constatate  au fost aplicate  458 de contravenţii, cele mai multe dintre acestea, 347 la număr, fiind date pentru încălcarea prevederilor legale referitoare la circulaţia pe drumurile publice. Valoarea totală a amenzilor a fost de 71.879 lei, iar a bunurilor confiscate  de 1.240 lei. (M.D.C.)

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail