Aproape jumătate dintre reprezentanţii autorităţilor publice locale din judeţul Covasna precum şi a peste zece instituţii financiare, cărora li se alătură oameni de afaceri  din judeţ, membrii ai Camerei de Comerţ şi Industrie Covasna sau ai ASIMCOV, au confirmat participarea la Conferinţa Regională despre oportunităţile de atragere de fonduri publice şi private de către agenţii economici din judeţul nostru, de garantare a creditelor şi de posibilităţi de consiliere în acest sens, ce are loc mâine, la Sfântu Gheorghe.

Întâlnirea organizată din iniţiativa Biroului Senatorial Marius Obreja beneficiază de sprijinul logistic oferit de Camera de Comerţ şi Industrie Covasna şi de Asociaţia Întreprinzătorilor Mici şi Mijlocii din Covasna, ai căror preşedinţi Edler Andras, respectiv Bagoly Miklos vor lua parte la acest important eveniment. La conferinţa care se va desfăşura la Restaurantul „Orchidea Events” din Sfântu Gheorghe vor fi prezenţi  reprezentanţi de seamă ai finanţatorilor publici şi privaţi din ţară.

„Vom încerca să monitorizăm semestrial creşterea sumelor atrase în judeţul Covasna. Vom considera că finanţatorii care nu reuşesc să  facă acest lucru nu au produse adaptate mediului local. Suntem convinși de beneficiile imediate, dar și pe termen mediu și lung al acestui tip de întâlniri, care sperăm să aibă un efect multiplicator în beneficiul comunităților locale, cu convingerea fermă că oamenii de afaceri sunt motorul cel mai important al unei economii prospere, iar finanțările sunt combustibilul fără de care motorul nu poate funcționa” a declarat senatorul Marius Obreja.

Pe întreaga participare a evenimentului, băncile, furnizorii de garanții și consultanții financiari vor putea oferi informații suplimentare și personalizate, într-o sală adiacentă.

Maria Graur

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail