Peste 500 de elevi şi studenţi din judeţele Covasna, Harghita şi Mureş s-au arătat interesaţi să intre în posesia cardurilor SIC oferite de Asociaţia Centrum Studiorum din Sfântu Gheorghe, prin intermediul cărora pot beneficia de facilităţi la spectacole, baze de agrement, servicii medicale, cumpărături, transport, oferte turistice, etc.

Preşedintele asociaţiei, Zsigmond Jozsef, unul dintre iniţiatorii proiectului, a declarat pentru AGERPRES că cele mai multe cereri au venit din partea elevilor din Sfântu Gheorghe, Târgu Mureş, Miercurea Ciuc, Odorheiul Secuiesc şi Corund. Potrivit acestuia, în program au fost atraşi până acum aproape 100 de parteneri din cele trei judeţe, respectiv firme şi instituţii care sunt dispuse să ofere facilităţi posesorilor acestor legitimaţii.

Cardurile se acordă gratuit tuturor elevilor şi studenţilor cu vârste cuprinse între 7 şi 35 de ani, indiferent de naţionalitate, care studiază în unul dintre cele trei judeţe şi este singura legitimaţie din ţară în trei limbi (română, maghiară şi engleză) dotată cu cod de bare care se adresează tinerilor, a spus Zsigmond Jozsef.

Proiectul, lansat la sfârşitul anului trecut, este susţinut de Primăria Sfântu Gheorghe şi Consiliul Judeţean Covasna.

Oana Mălina Negrea/AGERPRES

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail