„Caravana Carierei” s-a întors ieri în județul Covasna pentru a premia elevii câștigători – 25 de elevi de la Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuși” din Sfântu Gheorghe și 25 de elevi de la Liceul Tehnologic „Gabor Aron” din Târgu Secuiesc – care au au primit câte un netbook.

În perioada 8-12 octombrie 2012, elevii din două licee covăsnene, respectiv Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuși” din Sfântu Gheorghe și Liceul Tehnologic „Gábor Áron” din Târgu Secuiesc au fost consiliaţi de către experţii din cadrul proiectului „Caravana Carierei” cu privire la cele mai eficiente metode de alegere a unei cariere, la paşii ce trebuie urmaţi precum şi la „ajustarea” visurilor şi planurilor la cererile reale ale pieţei muncii. La finalul seminariilor și activităților de consiliere ce au fost susținute atunci, elevii participanți au dat un test prin care s-a evaluat tot ce au asimilat aceștia pe parcursul celor două zile de pregătire. Răsplata pentru primii 25 dintre ei, din fiecare unitate de învăţământ participantă, a constat în câte un netbook care le-a fost înmânat în cursul zilei de ieri.

„Caravana Carierei” este un proiect pentru tineri, implementat de Blocul Naţional Sindical (BNS), în parteneriat cu Universitatea Româno-Germană din Sibiu, S.C. Technical Training SRL şi Mesogeiako Symvouleftiko Systema SA. Proiectul este co-finanțat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 „Investeşte în oameni” şi se adresează elevilor din ultimul an de liceu.

 

Nu doar procesul de învăţământ formează omul

În legătură cu evenimentul ce a avut loc ieri,  directoarea Liceului Tehnologic „Constantin Brâncuși”, doamna Rodica Pârvan, a declarat: „Ne-am bucurat atunci când noi și o școală din Târgu Secuiesc am fost solicitați și selectați în acest proiect. Noi suntem deschiși la astfel de activități extra-curriculare, pentru că nu numai procesul de învățământ formează omul (…) Ne bucurăm pentru premiul pe care îl primesc elevii noștri. Va fi un obiect de care își vor aduce aminte și după ce vor termina școala. Cred că nimeni nu i-a răsplătit până acum cu un premiu atât de frumos”.

Potrivit responsabilului financiar din cadrul proiectului, Manuela Tăbăcaru, un număr de 69 de elevi ai Grupului Tehnologic „Constantin Brâncuși” au susținut testul, la finalul activităţilor din cadrul proiectului „Caravana Carierei” . Potrivit acesteia, alte 8 centre de consiliere au fost deschise în cadrul acestui proiect, cel mai apropiat de covăsneni fiind cel de la Oradea. Centrele vor continua misiunea Caravanei, oferind consiliere absolvenților de învățământ preuniversitar, chiar și după finalizarea proiectului. Totodată, la nivel regional, centrele vor avea un rol de liant între angajatorii din zonă, furnizorii de servicii de ocupare și formare profesională continuă și tinerii absolvenți aflați în căutarea unui loc de muncă.

Manuela Tăbăcaru a menţionat că se dorește menținerea relațiilor cu unitățile de învățământ și cu elevii participanți. De asemenea, aceasta a declarat că în aproximativ o lună, o lună și jumătate, va deveni operațională o platformă prin care se vor trimite informații utile beneficiarilor proiectului.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail