Peste 150 de preşcolari, elevi şi cadre didactice au fost oaspeţii Inspectoratul pentru Situa­ții de Urgență „Mihai Viteazul” al județului Covasna, în cursul zilei de ieri, la „Ziua Porţilor Deschise” organizată cu ocazia aniversării a 80 de ani de la atestarea documentară a Protec­ţiei Civile din România.

Purtătorul de cuvânt al ISU Covasna, Marius Tolvaj, a declarat că cei prezenţi la acest eve­niment au asistat la diferite exerciții demons­trative, şi, totodată, au avut posibilitatea să vadă  autospecialele de intervenție ale inspectoratului.

Tot ieri, în cadrul concursului „Ameninţări din Cosmos” la  care  au participat elevii claselor a III-a, au fost desemnaţi câştigătorii. Astfel,  în urma analizării celor peste 30 de desene înscrise în competiţie, locul I a revenit elevei  Blaga Mara de la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul”, aceasta fiind urmată de Ţigănuş Andreea de la Şcoala Generală „Nicolae Colan“, care a obţinut premiul II şi Adumitroaie Alexandru de la Şcoala Gimnazială „Ady Endre”, clasat pe locul III.

Cu ocazia acestui eveniment, personalul inspectoratului a dorit să readucă în atenția cetățenilor principalele misiuni ale protecției civile ce vizează salvarea vieților omenești și înlăturarea efectelor distrugătoare produse de dezastrele naturale. (M.D.C.)

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail