În cadrul Biroului Politic Central al Tine­retului Național Liberal a fost votată, în unanimitate, iniţiativa de înființare a Departamentului pentru Minorități Naționale. Structura aflată în subordinea directă a președintelui TNL este condusă de Emil Pantelimon, președintele TNL Covasna.

Într-un comunicat transmis de Biroul de presă al TNL Covasna se precizează că De­partamentul pentru Minorități Naționale se realizează pe criteriul reprezentării echi­tabile, la nivel politic, în cadrul TNL,  a libe­ralilor aparținând celor 19 minorități naționale din România – maghiari, italieni, bulgari, tătari turco-musulmani, romi, ruși lipoveni, evrei, germani, turci, ruteni, slovaci, cehi, sârbi, polonezi, macedoneeni, albanezi, evrei, croați, ucrainieni şi armeni.

„Prin înființarea acestui departament, TNL oferă o platformă prin intermediul căreia tinerii apartinând minorităților naționale își pot exprima viziunea liberală pe scena poli­tică românească. Avem exemple pozitive de astfel de reprezentanți la nivelul seniorilor,  și cred că este cel mai potrivit să fondăm această bază de selecție și la nivelul ti­ne­retului”, a declarat Florin Alexe, președinte TNL și vicepreședinte executiv al PNL.

La rândul său, Emil Pantelimon, președinte TNL Covasna și totodată  coordonatorul Departamentului pentru Minorități Naționale a declarat:  „Ceea ce mă încurajează și mă motivează în acest demers de a reprezenta minoritățile naționale și interesele lor la nivel politic în plan liberal este, în primul rând, echipa cu care voi colabora: Florin Alexe (președinte TNL), Mircea Diaconu (vice­preşedinte executiv PNL cu atribuţii privind relaţiile cu societatea civilă şi minorităţi) și Klaus Iohannis (primvicepreședinte PNL). În al doilea rând, cred că liberalii și socialiștii trebuie să își prezinte, public, platformele pentru minorități, iar în acest caz sunt onorat să coordonez primul astfel de proiect din politica românească”. (M.D.C.)

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail