Crescătorii de bovine din judeţul Covasna, în frunte cu preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de bovine, Otvos Mozes, au reuşit o primă victorie în negocierile ce au ca obiect majorarea preţului de achiziţie a laptelui, purtate cu procesatorii de lapte cu care au încheiate contracte de achiziţie.

Acesta a declarat că în cadrul întâlnirii pe care au avut-o recent, cu reprezentanţii  fabricii de produse lactate Olympus Braşov, au reuşit să obţină un preţ minim de 1,10 lei/ litru de lapte cu 3,5 % grăsime şi 3,2% proteine, cu promisiunea că acesta ar mai putea fi majorat cu 8 sau 9 bani, preţ de la care fiecare crescător de bovine din judeţul nostru poate porni negocierea, în funcţie de calitatea laptelui pe care îl predă. „Este un preţ cu care mai putem spune că fermierii îşi pot acoperi, în mare, cheltuielile de producţie” a declarat Otvos Mozes. Acesta a menţionat că negocierile continuă astăzi, cu reprezentanţii societăţii Covalact SA.

În cadrul celor două întâlniri organizate de Asociaţia Crescătorilor de bovine din judeţul Covasna, în cursul lunii ianuarie a.c., la Reci şi la Sita Buzăului, fermierii s-au plâns de preţul mult prea mic pe care procesatorii îl oferă, ce în unele cazuri a fost de doar 0,8-0,9 lei /litru de lapte, preţ ce nu acoperă nici cheltuielile de producţie. (M.G.)

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail