Prefectul judeţului Covasna, Codrin Munteanu, a fost numit în funcţia de  secretar general la Ministerul Apărării Naţionale, în cursul zilei de ieri. 

Munteanu a declarat, pentru AGERPRES, că numirea a fost făcută prin decizia premierului Victor Ponta şi a adăugat că în noua funcţie publică îşi va îndeplini atribuţiile cu aceeaşi rigurozitate cu care a făcut-o şi până acum. Acesta a menţionat că în perioada cât a fost prefect a reuşit să readucă „autoritatea statului român în judeţul Covasna, lucru care nu a fost pe placul UDMR”.

Codrin Munteanu, doctor în drept administrativ, s-a autocaracterizat în repetate rânduri ca fiind „un tehnocrat, un om care respectă legea şi căruia îi plac ordinea şi disciplina”.

Munteanu, în vârstă de 38 de ani, este absolvent al Institutului Naţional de Administraţie, doctor în Drept administrativ şi lector universitar. Acesta a ocupat timp de mai mulţi ani funcţia de şef al Direcţiei juridice şi de contencios administrativ din Prefectura Covasna. În anul 2008 a fost numit subprefect al municipiului Bucureşti, în 2009 a devenit prefect al judeţului Covasna, iar din 2011 şi până în mai 2012, când a revenit prefect în Covasna, a ocupat funcţia de inspector guvernamental.

Oana Mălina Negrea/AGERPRES

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail