Controlul s-a lăsat cu amenzi în valoare totală de 13.000 lei 

Un control efectuat recent la un supermarket situat pe str. Lunca Oltului din Sfântu  Gheorghe, de către comisarii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Covasna, la care au luat parte şi conducătorii instituţiei, respectiv Sorin Claudiu Susanu, comisar şef pe Regiunea Centru  şi  Mircea Diacon, noul şef al OPC Covasna, au scos la iveală mai multe încălcări ale legislaţiei în acest domeniu.

Printre neregulile constatate de comisarii OPC Covasna se numără: comercializarea unor produse a căror preţ afişat la raft era diferit de cel indicat de casa de marcat electronic; comercializarea unor produse a căror ambalaje erau deteriorate; expunerea unor produse congelate la o temperatură mai mare decât cea indicată, ca urmare a lipsei uşii de la congelatorul în care erau puse la vânzare; vânzarea unor  produse alimentare din import fără etichetă în limba română; lipsa informaţiilor cu privire la termenul de vala­bi­litate al unor preparate din carne, salate, preparate din peşte, etc. existente la vânzare în vitrinele res­pectivului magazin.

Pentru toate aceste nereguli reprezentanţii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Con­sumatorilor Covasna au aplicat amenzi în valoare totală de 13.000 lei, şi, totodată  au dispus oprirea de la comercializare a respectivelor produse. (M.D.C.)

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail