Tinerii care doresc să facă o carieră în Serviciul Român de Informaţii se pot înscrie, până în data de 15 februarie a.c., la concursul de admitere organizat de Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul” din Bucureşti, pentru Facultatea de Informaţii – specializările „Psihologie-informaţii” şi „Studii de securitate şi informaţii”.

Potrivit unui comunicat postat pe site-ul acestei instituţii, concursul de admitere se va desfăşura în perioada 22-26 iulie a.c., candidaţii urmând să fie programaţi, până la data concursului, pentru susţinerea următoarelor probe cu caracter eliminatoriu: interviul de selecţie; evaluarea psihologică preliminară; evaluarea psihologică complexă/test de inteligenţă; examinarea medicală. Evaluarea psihologică complexă şi examinarea medicală se efectuează în unităţi specializate ale SRI, situate în municipiul Bucureşti.

Pe durata studiilor, candidaţii admişi vor avea calitatea de student al Academiei Naţionale de Informaţii „Mihai Viteazul”, din momentul înmatriculării în anul I de studii universitare de licenţă până la data absolvirii. Pentru a dobândi calitatea de ofiţer de informaţii şi competenţele necesare exercitării atribuţiilor profesionale este necesară continuarea pregătirii universitare în cadrul unui program universitar de master profesional organizat de Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul”.

Un job garantat pentru asolvenţii de master 

Masterul profesional este accesibil tuturor absolvenţilor, indiferent de specializare. Concursul de admitere la acest program de master, cu specializarea „Intelligence şi securitate naţională”, se va desfăşura în luna septembrie a acestui an, iar cei admişi vor primi statut de angajaţi ai instituţiei, urmând ca prin cursurile menţionate să dobândească, în plan profesional, competenţele necesare exercitării atribuţiilor de ofiţeri de informaţii operativi, respectiv de ofiţeri de informaţii analişti. Ca şi în cazul studiilor de licenţă, înscrierile la master se încheie în data de 15 februarie a.c. De asemenea, până la data concursului, candidaţii sunt planificaţi pentru susţinerea următoarelor probe cu caracter eliminatoriu: interviul de selecţie,  evaluarea psihologică preliminară, examinarea cunoştinţelor şi a deprinderilor privind utilizarea calculatorului (după caz), evaluarea psihologică complexă/test de inteligenţă, examinarea medicală.

Pentru informaţii suplimentare privind probele de concurs, condiţiile de înscriere, numărul de locuri şi actele necesare participării la concursurile de admitere la studii de licenţă, respectiv master profesional, cei interesaţi pot accesa site-ul www.animv.ro, secţiunea Studii (Licenţă/Admitere sau Master/Admitere master profesional). Totodată, pentru alte detalii şi pentru depunerea actelor necesare aceştia se pot adresa şi la sediul SRI din Sfântu Gheorghe , situat în Str. Korosi Csoma Sandor nr. 16. (M.D.C.)

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail