Prin programul de burse al HMC – Projects in Central and Eastern Europe, elevii claselor a X-a au oportunitatea de a petrece al treilea an de liceu (clasa a XI-a) într-o şcoală din Marea Britanie. Cei interesaţi trebuie să se grăbească să se înscrie.

Programul este lansat de către Junior Achievement România, cu sprijinul Headmasters’ and Headmistress’ Conference – o asociaţie de şcoli independente din Marea Britanie – pentru al cincilea an consecutiv.

Programul oferă elevilor oportunitatea de a petrece al treilea an de liceu (clasa a XI-a) într-o şcoală indepedentă din Marea Britanie printr-o bursă care constă în taxa şcolară anuală, cazare şi cheltuieli de masă. Elevii participanţi se vor familiariza atât cu limba engleză, cât şi cu sistemul ‘boarding school’, prin care tinerii locuiesc şi studiază împreună.

Condiţii de eligibilitate 

Reprezentanţii Junior Achievement România atrag atenţia că elevii interesaţi de înscrierea la aceste burse trebuie să îndeplinească anumite condiţii de eligibilitate. Astfel, aceştia trebuie să fie înscrişi într-o formă de învăţământ de nivel liceal, fiind în prezent în clasa a X-a;  să nu ocupe, la momentul înscrierii, un loc într-o şcoală din Marea Britanie, iar venitul părinţilor (brut, combinat) pe anul 2012 să nu depăşească echivalentul în lei a 25,000 de lire sterline. De asemenea, trebuie reţinut că vârsta elevului trebuie să fie, la 1 septembrie 2013, între 16 ani şi 17 ani şi 6 luni. Astfel, data naşterii aplicantului ar trebui să se încadreze între 1.03.1996 şi 1.09.1997.

Pentru înscriere, în etapa de preselecţie, elevii trebuie să completeze şi să trimită formularul de aplicaţie (electronic) – disponibil pe site-ul www.burselehmc.jaromania.org/, secţiunea «Materiale »-   până pe 20.12.2012 la adresa [email protected].

Informaţii şi indicaţii detaliate despre burse (plus termenii şi conditiile programului burselor HMC) pot fi aflate accesând site-ul programului- www.burselehmc.jaromania.org/.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail