Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, îi îndeamnă pe români să voteze candidaţii UDMR, dacă vor să aibă un trai mai bun.

Antal Arpad a lansat acest apel ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, în care a mai spus că UDMR este formaţiunea care a făcut cel mai mult pentru cetăţenii municipiului Sfântu Gheorghe, indiferent că sunt români ori maghiari, enumerând, printre altele, o serie de investiţii în infrastructură şi crearea de locuri de muncă. De asemenea, a mai spus că mulţi români din Sfântu Gheorghe şi-au dat seama de acest lucru, dovadă fiind faptul că l-au votat la alegerile locale din vară când a candidat pentru al doilea mandat sub culorile Uniunii.

Antal a mai spus că se consideră a fi „cel mai reprezentativ reprezentant al comunităţii româneşti din Sfântu Gheorghe’ deoarece a obţinut mai multe voturi decât candidaţii partidelor româneşti.

„Eu, în acest moment, sunt cel mai reprezentativ reprezentant al comunităţii româneşti din Sfântu Gheorghe şi asta pentru că eu la alegerile locale am obţinut 93% din voturile maghiarilor şi 43% din voturile românilor. În timp ce românii guralivi (printre care i-a enumerat pe liderul PC, Dan Suciu, şi pe prefectul Codrin Munteanu – n.r.) au obţinut doar câteva zeci de voturi ori nici nu au avut curajul să candideze. Deci la alegerile locale au fost trei candidaţi de etnie română, iar peste 43% dintre români m-au votat pe mine. Asta înseamnă că şi-au dat seama că viaţa lor în acest oraş depinde mai mult de UDMR decât de guralivii care nu au făcut nimic pentru ei (…) De aceea fac un apel către români să voteze cu candidaţii noştri, cu UDMR pentru că asta îi va ajuta să aibă o viaţă mai bună”, a spus Antal Arpad.

Întrebat cum îi va convinge pe români despre beneficiile autonomiei teritoriale invocate de UDMR, Antal Arpad a menţionat că după alegeri va demara o campanie de informare şi dezbatere a acestui subiect.

„Autonomia va aduce bunăstare nu doar pentru unguri, ci şi pentru români. Dacă nu mă cred să îi întrebe pe italienii din Tirolul de Sud sau pe spaniolii din Catalonia. Pe zi ce trece observ că tot mai mulţi oameni înţeleg ce este autonomia şi că sunt de acord cu acest lucru. După campanie voi încerca să le explic românilor că autonomia nu este împotriva lor şi nici împotriva statului român”, a mai spus Antal Arpad. El a mai adăugat că după părerea sa tot mai mulţi cetăţeni din întreaga ţară sunt nemulţumiţi şi „sătui” de modul în care sunt administrate lucrurile de la Bucureşti şi cred că treburile ar putea fi gestionate mai bine de la nivel local.

Oana Mălina Negrea/AGERPRES

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail