Preşedintele Partidului Conservator (PC) Covasna, Dan Suciu, care candidează din partea USL pentru Camera Deputaţilor în Colegiul Târgu Secuiesc, a semnat „Pactul pentru Basarabia”, un document programatic iniţiat de Platforma Civică „Acţiunea 2012” în scopul reunificării României şi Republicii Moldova.

Dan Suciu menţionează într-un comunicat de presă remis ieri AGERPRES că „asumarea publică a acestui act reprezintă garanţia efortului pe care îl va depune în viitor”  pentru implementarea măsurilor şi proiectelor Platformei Civice în scopul unirii României cu Basarabia.

„Poate nicăieri altundeva în România dorinţa de unire şi solidaritate între toţi românii nu este mai vie decât în Covasna şi Harghita, unde românii simt şi astăzi sentimentul abandonării de către instituţiile statului. Chiar dacă pare puţin, ştiu că orice voce adăugată înseamnă mult pentru înfăptuirea unirii. Din inima României, de la Covasna, ne rugăm Bunului Dumnezeu să ne binecuvânteze să fim iarăşi în faţa lumii ceea ce suntem de fapt: o singură ţară, un singur neam, un singur suflet românesc!”, se arată în comunicatul de presă.

Platforma Civică „Acţiunea 2012” reuneşte peste 30 de ONG-uri de pe ambele maluri ale Prutului, în care activează circa 15.000 de voluntari. Prin acest pact, Platforma Civică „Acţiunea 2012” a cerut candidaţilor la alegerile parlamentare din 9 decembrie să-şi asume un set de măsuri legislative, economice, instituţionale şi educaţionale menite să contribuie la îndeplinirea idealurilor naţionale de unire.

„Solicităm în mod deschis politicienilor care reclamă voturile românilor să se responsabilizeze şi să aducă în graniţele naţionale cei peste trei milioane de români de la Est de Prut, privaţi de dreptul la Patria Mamă, bunăstare, securitate şi identitate naţională”, se arată pe site-ul campaniei www.pactbasarabia.ro.

Contracandidaţii lui Dan Suciu în colegiul uninominal Târgu Secuiesc pentru Camera deputaţilor sunt omul de afaceri Fejer Laszlo (UDMR), Johann Taierling (Partidul Popular al Maghiarilor din Transilvania), Liviu Comăneci (Alianţa România Dreaptă) şi Ion Diaconu (Partidul Poporului Dan Diaconescu).

Oana Mălina Negrea/AGERPRES

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail