Viitorul patinoar artificial, care va fi construit în municipiul Sfântu Gheorghe cu sprijinul Companiei Naţionale de Investiţii (CNI), va putea fi folosit atât de localnici, cât şi de hocheişti, iar în cadrul acestuia va funcţiona şi un centru medical de recuperare pentru sportivi, a anunţat primarul Antal Arpad.

„Luni, la Bucureşti, am semnat contractul de execuţie pentru noul patinoar, în prezenţa premierului Marcel Ciolacu şi a preşedintelui UDMR, Kelemen Hunor. Ca rezultat al guvernării trecute din care a făcut parte şi UDMR, vom avea un patinoar care poate găzdui turnee internaţionale, dotat şi cu un centru medical. Acesta va oferi locuitorilor din Sfântu Gheorghe posibilitatea de a patina şi de a practica sporturi, iar echipa de jochei Haromszeki Agyusok va beneficia de o nouă casă, pe lângă cea din Târgu Secuiesc”, a scris primarul Antal Arpad, pe pagina sa de Facebook.

Patinoarul, care va fi ridicat în vecinătatea Sălii polivalente Arena Sepsi şi stadionului de fotbal Sepsi OSK aflate la ieşirea din municipiul Sfântu Gheorghe spre Miercurea Ciuc, va avea două etaje, o suprafaţă utilă de 12.000 de metri pătraţi, o capacitate de peste 2000 de locuri în tribune şi va putea găzdui atât competiţii naţionale, cât şi internaţionale.

Reprezentanţii Companiei Naţionale de Investiţii au declarat în luna iunie, cu prilejul unei vizite făcute pe amplasament, că investiţia se va cifra la circa 250 de milioane de lei, iar termenul de finalizare este de 36 de luni.

Arena Sepsi din Sfântu Gheorghe, inaugurată în anul 2017, a fost construită tot cu sprijinul Companiei Naţionale de Investiţii. Aceasta are o capacitate maximă de 3.000 de locuri în tribune, iar valoarea investiţiei s-a cifrat la peste 19 milioane de euro.

Oana Mălina Negrea/AGERPRES

 

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail