Potrivit sursei citate, acţiunea, desfăşurată în sistem integrat, a avut ca scop creşterea gradului de siguranţă publică, iar la aceasta au participat poliţişti din structurile de Ordine Publică, Rutieră, Protecţia Animalelor şi Serviciul pentru Acţiuni Speciale, precum şi jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean Covasna.

Acţiunile au vizat prevenirea şi combaterea faptelor cu violenţă comise în mediul stradal, creşterea gradului de siguranţă rutieră prin instituirea de filtre rutiere pentru prevenirea producerii de accidente şi depistarea şoferilor care încalcă normele legale.

De asemenea, poliţiştii au efectuat controale pe linia sistemelor de securitate la societăţi comerciale din zonă şi au desfăşurat activităţi specifice pe linia protecţiei animalelor.

„În urma activităţilor desfăşurate au fost legitimate şi verificate în bazele de date 45 de persoane şi au fost constatate 28 de abateri de natură contravenţională pentru care s-au aplicat sancţiuni în valoare de peste 8.000 de lei”, se arată într-un comunicat de presă remis, vineri, AGERPRES.

Acţiunile menite să contribuie la menţinerea climatului de siguranţă publică vor continua în perioada următoare, mai menţionează comunicaatul IJP Covasna.

 
Oana Mălina Negrea/AGERPRES

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail