Cea de-a XIX-a ediție a festivalului gastronomic „Parada cârnaților” va avea loc în luna noiembrie, la Zăbala. Înscrierile sunt deja în derulare.

Potrivit organizatorilor, a XIX-a ediție a Paradei cârnaților va avea loc pe 9 noiembrie, la Zăbala, la Zabola Estate.

„Vă invităm să participați la o experiență culinară autentică, unde echipe de bucătari amatori și profesioniști își vor demonstra măiestria în prepararea cârnaților după rețete tradiționale. Fie că sunteți pasionați de gătit sau doar de savurat, acest eveniment promite o adevărată sărbătoare pentru papilele gustative. Echipele cele mai bune vor fi premiate către juriu!”- au transmis organizatorii.

Conform regulamentului, la concurs se pot înscrie echipe din maxim 5 persoane și trei suporteri, reprezentând unități administrativ teritoriale, organizații civile, companii și persoane fizice.
Taxa de înscriere constă în 600 lei/ echipă, în această sumă fiind incluse 10 kg carne, 15 m mațe, brățări.
Brățările trebuie purtate în timpul competiției și nu pot fi transferate!
Echipele vor aduce condimentele,  mașina de tocat carne manuală și alte ingrediente (pe lângă carne) și vor asigura decorarea mesei. 
Fiecare echipă va oferi spre jurizare un cârnat de 50 cm.
Juriul va puncta: echipa (ținuta, organizarea spațiului, atmosfera); procesul de pregătire a cârnaților, igiena; gustul și aspectul general al cârnatului; decorarea mesei (aranjament, decor, produse, originalitate); prezentarea și servirea meniului.

Mai multe informații pot fi obținute pe email ([email protected]) sau telefonând la 0040 722 643 815.
Formularul de înscriere este disponibil accesând linkul: https://zabola.com/parada-carnatilor.
Evenimentul este organizat de Ordinul Cavaleresc al Preparatorilor în Aer Liber, ASIMCOV, Visit Covasna, Fundaţia Roy-Chowdhury Mikes şi Asociaţia Pro Zabola.
A.C.

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail