Societatea de salubritate Tega din Sfântu Gheorghe a anunţat, marţi, că va organiza o nouă acţiune de colectare de sticlă la începutul lunii noiembrie, încurajată de succesul înregistrat la finele săptămânii trecute, când s-au adunat aproape 20 de tone de la populaţie.

Reprezentanţii companiei au menţionat că, după intrarea în vigoare a sistemului de garanţie-returnare, s-au gândit să renunţe la acţiunile de colectare, însă în cele din urmă s-au răzgândit, estimând că încă există o cantitate mare de deşeuri de sticlă la populaţie.

„Această acţiune de colectare este deosebit de importantă, deoarece încă mai există deşeuri din sticlă, în special borcane, care nu sunt incluse în sistemul de returnare cu garanţie (RetuRo). Reciclarea acestor deşeuri este esenţială pentru reducerea impactului asupra mediului. Tega S.A. îşi propune să continue astfel de iniţiative şi să încurajeze populaţia să colecteze selectiv deşeurile”, se arată într-un comunicat de presă remis AGERPRES.

La acţiunea de colectare de sticle şi borcane desfăşurată în perioada 13-14 septembrie a.c la Sfântu Gheorghe, au participat 240 de persoane, care au predat în total 19.700 kg de sticlă.

„Locuitorii au putut alege între bere sau apă ca recompensă pentru sticlele predate: 193 de persoane au optat pentru bere, iar 67 au ales apă. Vom organiza şi alte campanii de colectare, deoarece comunitatea noastră este dedicată protecţiei mediului şi apreciază să primească ceva în schimbul eforturilor lor. Deşi planificăm o altă campanie similară, nu avem aşteptări mari, dar ne gândim să o programăm pentru prima parte a lunii noiembrie”, a declarat directorul TEGA, Mathe Laszlo.

 Oana Mălina Negrea/ AGERPRES

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail