Toate unităţile de învăţământ din municipiul Sfântu Gheorghe vor fi dotate, în următorii doi ani, cu mobilier, materiale didactice şi echipamente digitale noi, printr-un proiect cofinanţat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), a declarat joi, primarul Antal Arpad.

Acesta a menţionat, în cadrul unei conferinţe de presă, că mobilierul şcolar a ajuns deja la o parte dintre cele 17 şcoli şi grădiniţe din oraş.

„Termenul de realizare al acestui proiect este august 2026, însă pot să vă informez cu bucurie că am început deja, la anumite părţi din acest proiect, inclusiv livrarea către unităţile de învăţământ a băncilor, scaunelor, echipamentelor inteligente şi aşa mai departe (…) Ceea ce este foarte important e că toate instituţiile de învăţământ primesc echipamente de aceeaşi calitate (…) Fiecare unitate de învăţământ a avut posibilitatea să decidă în ceea ce priveşte culorile, deci nu e ceva uniform (…), fiecare a avut posibilitatea să aleagă culorile pe care le doreşte pentru mobilier”, a declarat primarul Antal Arpad.

Acesta a subliniat faptul că este vorba despre un proiect foarte complex, care include 24 de licitaţii.

Pentru acest proiect, Primăria Sfântu Gheorghe a obţinut o finanţare de peste 22 milioane de lei din PNRR, iar contractul a fost semnat în luna iulie 2023 la Bucureşti.

În cadrul proiectului vor fi realizate, printre altele, 14 laboratoare de informatică pentru învăţământul preşcolar, primar, gimnazial, liceal, profesional şi tehnic. Un număr de 352 de săli de clasă vor fi dotate cu echipamente digitale pentru mediul virtual, iar 389 de săli de clasă vor fi dotate cu mobilier şi materiale didactice.

De asemenea, opt laboratoare multidisciplinare vor fi dotate cu mobilier şi materiale didactice specifice, iar peste 40 de cabinete şcolare vor fi dotate cu mobilier şi echipamente digitale, respectiv nouă cabinete şcolare, 16 cabinete de asistenţă psihopedagogică, 17 săli de sport, se arată într-un material postat pe pagina de internet a Primăriei.

Oana Mălina Negrea/AGERPRES

Sursa foto: Primăria Sfântu Gheorghe

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail