Săptămâna aceasta, până duminică, 23 iunie, polițiștii rutieri din județul Covasna desfășoară activități de control în cadrul Operațiunii ROADPOL Alcohol & Drugs, o acțiune coordonată la nivel pan-european de către ofițeri de poliție rutieră din fiecare țară membră ROADPOL. Scopul acestei operațiuni este de a combate conducerea sub influența alcoolului sau a drogurilor pe drumurile din Europa.

Astăzi, 21 iunie, are loc evenimentul emblematic al acestei operațiuni, denumit Alcohol & Drugs Marathon, care implică controale continue timp de 24 de ore.

Combinația dintre consumul de alcool și conducerea auto reprezintă un factor major care influențează siguranța rutieră. Deși doar un procent mic din populația de șoferi din Uniunea Europeană (aproximativ 5%) conduce sub influența alcoolului, aceștia sunt responsabili pentru o proporție semnificativă de accidente grave și fatale (aproximativ 20%). De asemenea, numărul șoferilor care conduc sub influența drogurilor este o preocupare majoră.

Operațiunea ROADPOL Alcohol & Drugs este o acțiune de aplicare a legii, care are loc pe drumurile din Europa în timpul verii și al sărbătorilor de sfârșit de an, suplimentar față de activitățile zilnice întreprinse de polițiile rutiere naționale, pentru a combate conducerea sub influența alcoolului sau a drogurilor.

Scopul acestei operațiuni nu este doar de a combate conducerea sub influența alcoolului sau a drogurilor, ci și de a atrage atenția atât societății cât și canalelor media asupra acestui subiect. Operațiunile demonstrează determinarea forțelor de poliție din întreaga Europă de a diminua consecințele unor astfel de comportamente lipsite de responsabilitate și de a arăta că șansele de a fi depistat atunci când conduci sub influența alcoolului sau a drogurilor sunt foarte mari. Astfel de operațiuni contribuie în mod valoros la atingerea obiectivului strategiilor europene și naționale de poliție rutieră în reducerea victimelor din astfel de accidente pe drumurile publice.

Poliția Covasna este dedicată menținerii siguranței în trafic și sprijină cu fermitate scopurile Operațiunii ROADPOL Alcohol & Drugs. Prin aceste acțiuni, ne reafirmăm angajamentul de a proteja viețile cetățenilor și de a crea un mediu rutier mai sigur pentru toți participanții la trafic. Continuăm să ne implicăm activ în educarea și responsabilizarea șoferilor pentru a preveni tragediile rutiere cauzate de consumul de alcool și droguri.

IPJ Covasna- Compartimentul Relații Publice

Sursa foto: https://ziarulcomunitatea.ro/

                             

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail