Un tânăr în vârstă de 29 de ani din judeţul Covasna, care a obţinut un grant de 25.000 de euro printr-un program startup, va intra pe piaţa din România cu o nouă tehnică de imprimare decorativă a pereţilor.

Mike Botond a declarat că aparatul pe care îl va achiziţiona din aceşti bani va putea imprima imagini digitale pe orice suprafeţe verticale şi va înlesni personalizarea birourilor, spaţiilor comerciale, locuinţelor sau altor spaţii publice ori private.

„Aşa cum am scris în planul de afaceri, voi cumpăra o imprimantă de perete şi voi lucra cu ea în viitor. Aceasta este o tehnologie complet nouă, care nu este încă cunoscută în ţara noastră (…) Este o tehnologie foarte simplă, dar interesantă şi utilă pentru a ne transforma casele şi birourile. Cu ajutorul acestui aparat putem imprima pe orice suprafaţă, cu o calitate excelentă şi culori saturate şi luminoase. Imprimarea se aplică direct pe perete sau pe suprafaţa verticală aleasă de client (…) Acest aparat poate imprima orice imagine digitală pe orice suprafaţă. Imprimanta pentru pereţi poate tipări şi pe suprafeţe tradiţionale de pereţi tencuiţi, lemn, gips-carton, dispersie, vopsea de var, tencuială modernă pentru faţade. Se poate imprima orice tip de text sau fotografie, cerneala este durabilă şi de înaltă calitate, iar acest lucru asigură o soluţie de lungă durată pentru pereţii interiori sau clădiri. Imprimanta tipăreşte pereţii cu cerneală UV, pe bază de apă şi cu uscare rapidă, care oferă rezistenţă în timp şi păstrează intensitatea culorilor”, a spus Mike Botond.

Tânărul întreprinzător a menţionat că ideea de a începe o afacere în acest domeniul i-a venit după ce a văzut mai multe imagini pe internet.

„Am văzut pe internet, mulţi au dat share şi m-am gândit că ar fi o mare oportunitate pentru mine (…) Este o inovaţie uriaşă, unul dintre marile avantaje ale tehnologiei, faţă de pictura decorativă manuală, este grafica detaliată şi clară. Cu această tehnologie se pot personaliza pereţi ai spaţiilor de birouri, spaţiilor comerciale, precum şi spaţii de locuit: băi, bucătării, dormitoare, camere de zi. Printerul foloseşte tehnologia picăturilor de cerneală de dimensiuni variabile pentru a permite printarea la rezoluţie înaltă şi pentru a oferi claritate şi culori vii imaginilor. Este mai bună decât autocolantele, stickere, deoarece este mai rapidă, se pot picta până la 8 metri pătraţi într-o oră. În acelaşi timp, este uşor de îndepărtat şi de revopsit sau refăcut peretele, deoarece protejează tencuiala”, a mai spus acesta.

Mike Botond este unul dintre cei 100 de tineri din Regiunea Centru care au obţinut 25.000 de euro prin programul „Perspective pentru tineri NEETs”, implementat de StartUp HUB – Centrul pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului, Educaţia Adulţilor şi Formării Profesionale din Sfântu Gheorghe.

Reprezentantul StartUp HUB, Kelemen Szilard, a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că tinerii care au semnat deja contractele de finanţare şi-au propus să dezvolte afaceri în turism, jocuri online, tehnologii medicale, industria textilă şi cosmetică, mecanică auto şi organizare de evenimente.

„Noi am încercat să aducem fondurile Uniunii Europene mai aproape de tinerii din Covasna şi din zonă sub formă de proiecte start-up. Am anunţat prima dată în octombrie 2021 cursul de competenţe antreprenoriale, care a fost o condiţie pentru a putea aplica pentru proiectul de 25.000 euro nerambursabili. 800 de tineri au aplicat pentru acest curs, iar dintre aceşti 800 de tineri, 400 au finalizat formarea şi au obţinut cu succes certificatul (…) După ce au finalizat cursurile, am primit 200 de proiecte, iar până în decembrie 2022 am semnat contracte de finanţare pentru 100 de proiecte. Asta înseamnă că 100 de tineri au primit şansa să dezvolte afaceri acasă, în România. Dintre aceşti 100 de tineri, aproximativ 50% sunt din judeţul Covasna”, a declarat Kelemen Szilard.

Acesta a mai menţionat că printre cei 100 de startup-eri se numără o tânără din Târgu Secuiesc care va deschide un salon de cosmetică pentru animale, un tânăr care va amenaja o pensiune pentru câini şi pisici în municipiul Sfântu Gheorghe şi unul care va înfiinţa un laborator de tehnică dentară în zona Baraolt.

Reprezentanţii StartUp HUB au menţionat că vor continua să acorde sprijin tinerilor intreprinzători, dar şi tinerilor fermieri care doresc să acceseze fonduri europene, informaţii despre oportunităţile de finanţare pentru perioada 2021-2027 şi despre programele ce vor fi lansate în acest an fiind disponibile la sediul StartUp HUB din Sfântu Gheorghe, precum şi pe site-ul www.startup-hub.ro.

Oana Mălina Negrea/AGERPRES

Sursa foto: https://www.facebook.com/startupcovasna

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail